8.500 de beneficiari, multe povești emoționante și inițiative care au făcut o diferență reală pentru comunitate. Astfel, se încheie cu succes cea de-a doua ediție a campaniei ”Soluții pentru Comunitate”, realizată de Synevo România cu sprijinul Asociației Medicover. Inițiativă menită să selecteze și să susțină proiecte remarcabile, campania "Soluții pentru Comunitate" a fost concepută pentru a crea un impact real în comunitate, în domeniile pe care le adresează.
“Sănătatea, mediul și educația sunt vitale, cu impact major asupra vieții comunității. Iar asociațiile și organizațiile care activează în aceste domenii au permanentă nevoie de susținerea noastră pentru a-și duce la bun sfârșit misiunile generoase. Suntem onorați și extrem de recunoscători că în aceste prime două ediții ale Campaniei au fost înscrise peste 300 de proiecte eligibile din care ne-a fost foarte dificil să le selectăm pe cele 20 care au primit granturi. Așteptăm cu nerăbdare debutul celei de-a treia ediții, reiterând faptul că binele pe care-l fac și-l vor face în continuare organizațiile non profit este unul dintre pilonii unei societăți sănătoase“ a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.
Fiecare dintre cele 10 proiecte din domenii pilon pentru Synevo, cum ar fi sănătate, educație și mediu, care au beneficiat de granturi în valoare de câte 15 mii de euro, a fost conceput pentru a aduce transformări în viețile beneficiarilor lor. Seria inițiativelor susținute în cadrul campaniei cuprinde un ghid cu sfaturi pentru părinții copiilor cu nevoi speciale și facilitarea accesului la educație a unor copiii din medii defavorizate. În plus, proiectele dedicate mediului au asigurat accesul a peste 4.000 de elevi la educația privind protecția mediului. Și alte proiecte valoroase au fost duse la bun sfârșit în cel de-al doilea an al campaniei.
”Suntem recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit și extrem de bucuroși că am reușit ce ne-am propus. Datorită Campaniei ”Soluții pentru Comunitate” am reușit să achiziționăm 23 de echipamente de terapie intensivă pentru acasă pe care le-am oferit unui număr de 16 copii cu afecțiuni grave sau incurabile, aflați în proces de recuperare sau de îngrijire paliativă. Aceste echipamente vor fi ulterior oferite altor copii aflați în stare gravă.” au declarat reprezentanții Asociației Marinuș Gălbenuș, unul dintre câștigătorii ediției a doua
”Proiectul nostru de suflet, „IncluziONline”, a fost finalizat în acest an prin dezvoltarea unei platforme educaționale dedicate sprijinirii copiilor cu tulburări din spectrul autist și cu alte tulburări de dezvoltare, precum și familiilor acestora. Resursele de pe platformă ajută la identificarea timpurie a eventualelor semne de întrebare în dezvoltarea copilului (întârzieri de vorbire, dificultăți motorii etc.). Până acum, 200 de utilizatori activi ai platformei au beneficiat de sprijin, urmând ca numărul acestora să crească în anii ce vin” au afirmat reprezentanții Asociației Pentru Intervenție în Autism Suceava.
O altă reușită a celei de-a doua ediții a Campaniei ”Soluții pentru Comunitate” este și parcurgerea unui curs de prim ajutor de către 700 de elevi, cu ajutorul Asociației Leaders For All – Lideri Pentru Toți. În plus, cu sprijinul Synevo România și al Asociației Medicover, o nouă meserie va prinde contur: cea de navigator de pacienți în domeniul sănătății mamei și copilului.
”Am reușit să creăm o curriculă pentru formarea navigatorilor de pacienți în domeniul sănătății mamei și copilului, să începem demersurile privind recunoașterea acestei meserii la nivel național și să demarăm demersurile de formare a navigatorilor (10 persoane vor deveni navigatori de pacienți în domeniul sănătății mamei și copilului)”, au adăugat reprezentanții Asociației Române pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați – ARNIS.
Un impact deosebit în comunitate l-a avut și proiectul celor de la Organizația Studenților Mediciniști din Cluj. În cadrul proiectului E.M.B.R.A.C.E. – Education on Matters of Body, Reproduction, and Consent Empowerment, s-au implementat ateliere educaționale în cinci licee, pentru aproximativ 1350 de elevi, abordând teme precum anatomia și fiziologia sistemelor reproducătoare, igiena, metodele de contracepție.
“La fel ca la prima ediție a Campaniei “Soluții pentru Comunitate”, și cea de-a doua ediție a generat idei valoroase al căror impact pentru societate va dura mulți ani de-acum înainte. După acești ani, suntem plini de speranță și de încredere în viitor: am cunoscut reprezentanți valoroși ai societății civile, le-am văzut ideile și am urmărit pas cu pas cum misiunile lor prind viață datorită dedicării și determinării. Suntem recunoscători că am cunoscut oameni minunați care pun binele celor care au nevoie de sprijin mai presus de orice.“ a spus George Istrate, Director General al Asociației Medicover.
Proiectele desfășurate în cadrul celei
de-a doua ediții a campaniei "Soluții pentru Comunitate" au fost
următoarele:
Sănătate
- Primii pași: un ghid pentru părinții copiilor cu surdocecitate și dizabilități senzoriale, proiect înscris de Fundația Sense Internațional România
- First Aid“ For All: Formarea în domeniul primului ajutor pentru elevii de gimnaziu din Miercurea Ciuc, proiect înscris de Asociația Leaders For All – Lideri Pentru Toți
- #BineIntensiv – Unități de terapie intensivă pentru acasă, proiect înscris de Asociația Marinuș Gălbenuș
- Navigatori de pacienți – domeniul sănătății mamei și copilului, proiect înscris de Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați – ARNIS
Mediu
- Școala de Mediu ajunge în toată România, proiect înscris de Asociația Nature Talks (Natura Vorbește)
- Cluburi Durabile – fundația educației verzi în școală (Implementare la 5 școli din Transilvania), proiect înscris de Asociația Clujul Sustenabil
- Ecotex
Reload, proiect înscris de Asociația EuroSpirit
Educație
- Drumul către școală, proiect înscris de Fundația Hope and Homes for Children
- IncluziONline, proiect înscris de Asociația Pentru Intervenție în Autism Suceava
- E.M.B.R.A.C.E. – Education on Matters of Body, Reproduction, and Consent Empowerment, proiect înscris de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj
Despre Synevo România
Synevo este principalul furnizor de soluții de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize, de la teste uzuale și avansate, care acoperă întregul spectru, de la prevenție și diagnostic primar până la monitorizarea diverselor terapii și tratamente. La finalul anului 2023, rețeaua națională Synevo România număra 23 de laboratoare, inclusiv două laboratoare de analize veterinare și 176 de centre de recoltare, amplasate strategic și convenabil în 77 de localități. Peste 1.500 de angajați sunt dedicați să deservească mai mult de 2,1 milioane de clienți, efectuând anual peste 19,3 milioane de teste.
Cu aproape 30 de ani de experiență pe piață, Synevo România furnizează informații esențiale care sprijină medicii, unitățile medicale, companiile farmaceutice, cercetătorii și pacienții în luarea unor decizii informate și accelerează inovația prin accesul la platforme digitale ce oferă o experiență personalizată clienților.
Pentru mai multe detalii, vizitați www.synevo.ro
Synevo România face parte din Medicover, unul dintre liderii internaționali din domeniul serviciilor medicale și de diagnostic, companie fondată în 1995 și listată la Bursa Nasdaq Stockholm. www.medicover.com
Despre Asociația Medicover
Asociația Medicover s-a înființat în 2016, cu ajutorul Fundației Medicover din Polonia, ambele organizații fiind patronate de Fundația Christina și Jonas af Jocknick, fondatorii Medicover. Asociația Medicover este axată pe educarea, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea unor programe care să contribuie în mod direct sau indirect la îmbunătățirea sănătății și la sensibilizarea publicului pentru un stil de viață adecvat.
Platforma inovatoare FitSchool România, noul proiect al Asociației Medicover, sprijină profesorii cu metode interactive ce stimulează activitatea fizică în rândul elevilor, utilizând tehnologia pentru a promova un stil de viață sănătos.
Una dintre inițiativele de succes ale Asociației Medicover este Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației „înCerc“, prin care peste 8.000 de elevi din două orașe au fost evaluați privind riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației. Dintre aceștia, aproape 1.500 participă la etapa de consiliere personalizată. În plus, Asociația Medicover derulează multiple alte proiecte, cum ar fi „Nutriție pentru SuperEroi“ în școlile din țară, dar și acțiuni de voluntariat ce aduc plus de valoare la nivelul comunității.
Ca recunoaștere pentru proiectele derulate, Asociația Medicover a primit premii în cadrul celor mai importante evenimente CSR din România, precum Romanian CSR Awards, Gala Societății Civile, Community Index. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.ro/despre-noi/asociatia-medicover, www.fitschool.ro și www.in-cerc.ro.