49
None

Ce presupune purtarea aparatului dentar?

Îndreptarea dinților face parte din ortodonție și se face cu aparate dentare, pe care trebuie să le purtați o anumită perioadă de timp. Nu este un proces simplu, dar nici foarte complicat și cel mai important aspect este, de fapt, rezultatul final, adică dinți drepți și corect aliniați pe cele două arcade, ceea ce înseamnă un zâmbet frumos, dar și o funcționalitate corectă a danturii.

Consultațiile ortodontice de diagnostic

Totul începe cu o consultație inițială în cadrul căreia se stabilește diagnosticul inițial și dacă sunt sau nu necesare consultații multidisciplinare, cum ar fi la paradontolog, implantolog sau stomatolog. De asemenea, veți primi o listă cu un set de radiografii și fotografii dentare, pe care trebuie să le faceți și ulterior să reveniți pentru o a doua consultație. Acesta din urmă este consultația de diagnostic și stabilirea planului de tratament, în care se stabilește diagnosticul final (confirmat de radiografiile și fotografiile dentare) și se discută planul de tratament: tipurile de aparate potrivite pentru fiecare persoană, durata, frecvența consultațiilor periodice, ce se întâmplă după terminarea acestuia și toate costurile aferente. La Ortodent, veți primi un dosar complet, cu toate aceste detalii, astfel încât decizia de începere a tratamentului să se facă cunoscând toate datele. Mai mult, cu tehnologia SureSmile putem face o simulare 3D, astfel încât veți vedea încă de înainte de a începe tratamentul, cum vor arăta dinții la sfârșitul acestuia. 

Tratamentul ortodontic – montarea, purtarea și scoaterea aparatului dentar

Începutul tratamentului constă în montarea bracketsilor și a sârmelor aparatului dentar, într-un set de instrucțiuni despre cum să vă îngrijiți dinții pe durata tratamentului și restricții alimentare. De asemenea, la noi în clinică, primiți și o trusă cu toate instrumentele necesare pentru igienă. Nu este greu de purtat un aparat dentar, poate fi ușor incomod la început, dar în câteva zile sau câteva săptămâni vă obișnuiți cu el și nu vă mai deranjează. Este ca atunci când vi s-a pus o plombă, există o perioadă de timp de acomodare.

Pe tot parcursul purtării aparatului dentar, trebuie să veniți periodic la control, în general la 4-6 săptămâni, pentru a strânge sârmele sau pentru a le înlocui, în funcție de etapa în care vă aflați. La fiecare control, vom face și o verificare atentă a igienei dentare și vom oferi indicații dacă sunt probleme. De asemenea, atunci când este necesar, vom efectua periajul și detartrajul dinților. 

Finalul tratamentului presupune scoaterea aparatului dentar și montarea aparatelor de contenție: o sârmuliță pe spatele dinților care se va purta permanent și gutierele de contenție care se vor purta pe timpul nopții. Copiii le poartă până la 20-21 de ani, iar adulții pentru toată viața. Din cauza modificărilor osoase prin care trece organismul, dinții au tendința să se deplaseze toată viața, indiferent că ați purtat sau nu un aparat dentar, fiind nevoie de aceste aparate de contenție care să îi țină în poziția în care i-am adus prin tratamentul ortodontic. 

După aceea, urmează să ne vedem la 6 luni, pentru un scurt control, doar pentru a ne asigura că totul este în regulă. În cazul în care se întâmplă ceva cu aparatele de contenție, trebuie să veniți imediat, pentru a remedia problema. La Ortodent, controalele sunt gratuite pentru tot restul vieții, cu condiția să respectați indicațiile post tratament. 

Deși puteți considera că tratamentul ortodontic durează mult (între 6-24 luni în funcție de caz), purtarea aparatului dentar nu presupune eforturi foarte mari, iar rezultatul final vă aduce nenumărate beneficii pentru sănătate, cât și estetice. 


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha