60
None

Eveniment: 20 de ani de îngrijiri la domiciliu în România

Situaţia reală a persoanelor vârstnice bolnave din România este una de o deosebită actualitate şi importanţă. Mai mult de 20% dintre cei 6 milioane de români cu vârsta de peste 65 de ani ar avea nevoie de îngrijire la domiciliu. În prezent, numai 0.23% beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu -  au atras atenția participanții la conferința de presă ”20 de ani de îngrijiri la domiciliu în România. Crucea Alb - Galbenă România - Crucea Alb - Galbenă Belgia, un parteneriat pentru sănătatea românilor”, ce a avut loc luni, 7 noiembrie, la Ambasada Belgiei.

Îngrijirea la domiciliu în România este benefică pentru pacienții îngrijiți pe perna lor, de o echipă de profesioniști care își asumă responsabilitatea serviciilor, dar și pentru diminuarea cheltuielilor din sănătate. Crucea Alb - Galbenă România a venit în întâmpinarea pacienților cu un sistem de servicii de îngrijiri integrate la domiciliu care oferă accesibilitate, continuarea serviciilor, securitatea pacientului și a familiei acestuia dezvoltând primul Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Îngrijiri la Domiciliu din Municipiul București” - Măriuca Ivan, director general al Crucii Alb - Galbene România (CAGR) și președinte al Federației Furnizorilor de Îngrijiri la Domiciliu din România (FFIDR).

Previziunile demografice pentru România indică o creștere rapidă a procentului populației vârstnice, ajungând până la 30% din total până în anul 2050. Ceea ce înseamnă că îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice ar trebui să devină o prioritate. România se poziționează pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește îngrjirile la domiciliu” - conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, consilier de stat, Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială.

Un filozof spunea că nivelul de civilizație a unei țări poate fi măsurat prin felul în care cetățenii își îngrijesc bolnavii, săracii și bătrânii. Crucea Alb - Galbenă face acest lucru. Crucea Alb - Galbenă România este un exemplu de implementare a sistemului similar creat în Belgia. Este dovedit că îngrijirea la domiciliu costă mai puțin decât cea de la spital” - Excelența Sa Thomas Baekelandt, Ambasadorul Regatului Belgiei în România.

Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Îngrijiri la Domiciliu din Municipiul București cu suport de teleasistență

Este cel mai mare proiect implementat de CAGR şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, împreună cu Asociația De Ajutor Mutual București (ADAM BU), prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Beneficiarii sunt monitorizați prin sistemul de teleasistență  - dispecerizarea serviciilor prin intermediul call center-ului, 24/24 h, 7/7zile. Aceștia au  primit un telefon mobil și o brățară tip ceas din silicon medical. În caz de urgență majoră, beneficiarii activează serviciul de alertă prin apăsarea butonului roșu de pe brățară.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați site-ul: www.cag.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha