30
None

Femeie și mamă - soluții naturale pentru echilibrul tău

Să fii mamă este cel mai frumos dar. Trăieşti cel mai profund sentiment de fericire. Cunoşti cea mai mare împlinire ca femeie. Planificată sau nu, sarcina și gândul „voi fi mamă” te vor emoţiona de fiecare dată. Pe parcursul sarcinii, vei trăi multe bucurii și senzații unice create de micuţul tău, care îşi va face simţită prezenţa în diferite moduri. „Centrul universului şi echilibrului lumii parcă se schimbă când ai devenit mamă”, afirma recent o mamă.

Manifestările sarcinii
Cele mai multe manifestări din timpul sarcinii sunt adesea cauzate de o combinaţie între modificările hormonale și solicitarea tot mai crescută a organismului, pe măsură ce sarcina avansează.
Oboseala
Frecventă mai ales în primul şi al treilea trimestru, se datorează nivelului crescut de progesteron, tulburărilor de somn, stresului emoţional, greţei şi vărsăturilor, care scad rezervele de energie necesare dezvoltării copilului şi îndeplinirii activităților zilnice.
Greaţa şi vărsăturile
De regulă tulburări matinale, se întâlnesc la aproximativ 70% dintre femeile gravide. Apar de obicei între săptămâna a patra şi a opta de sarcină si se datorează acţiunii hormonilor de sarcină asupra tubului digestiv. După trei luni, aceste simptome dispar treptat.
Creşterea poftei de mâncare şi modificarea gustului
Pe măsură ce sarcina avansează, creşte şi pofta de mâncare – un mod natural de a asigura hrana necesară pentru mamă şi făt. Gustul unor alimente se schimbă: unele îţi repugnă și nu le mai tolerezi, iar altele îţi plac în mod deosebit.
Balonarea abdominală
Hormonii de sarcină relaxează muşchii netezi ai tractului digestiv. Aceasta încetineşte digestia, produce balonare, gaze, flatulenţă, senzaţie neplăcută de disconfort după mese.
Constipaţia
Relaxarea muşchilor netezi ai tubului digestiv, produsă de excesul de progesteron şi, mai târziu, de presiunea uterului mărit asupra rectului, provoacă constipaţia. Constipaţia este agravată de lipsa de lichide, de lipsa fibrelor alimentare, de inactivitate etc. Constipaţia favorizează apariţia hemoroizilor şi a fistulei anale.
Modificările sânilor
Apar înaintea modificărilor abdominale. La început, se simt umflaţi şi sensibili, ca în a doua parte a ciclului menstrual. Sânii încep să crească de la două săptămâni după fecundaţie, se măresc cu o măsură în primul trimestru şi cu încă una, în restul sarcinii. Areolele se măresc şi se închid la culoare. Ridicăturile mici de pe areolă – tuberculii lui Montgomery – încep să se mărească. Sunt glande care produc un ulei antimicrobian ce umezeşte şi înmoaie pielea mameloanelor şi a areolelor. Sub influenţa hormonilor crescuţi, sânii devin mai plini, calzi şi grei, sensibili şi dureroşi. Canalele de lapte cresc şi se întind, fiind pregătite pentru alăptare. Sânii încep să producă lapte după luna a 6-a de sarcină. Creşterea cea mai mare a sânilor se produce între a 2-a şi a 4-a zi după naştere.
Cosmetica gravidei
Nu ezita să te faci frumoasă! Tenul tău arată mai bine ca oricând, este mai fin şi mai transparent, datorită estrogenilor. Cele mai potrivite sunt acum măştile hidratante şi cele pentru curăţirea tenului. În această perioadă trăieşti bucuria creşterii sânilor, te simţi mai feminină. Răsfaţă-ţi sânii cu duşuri alternative calde şi reci și masează-i cu o cremă nutritivă. Nu uita că şi abdomenul are nevoie de multă hidratare, cu o cremă puternic emolientă, pentru a reduce numărul vergeturilor!


Schimbări emoţionale
Sub influenţa modificărilor hormonale apar schimbări de dispoziţie, de la exuberanţă la depresie. Deşi fătul reacţionează la emoţiile mamei, lovind cu picioarele când aceasta este suparată, schimbările emoţionale din timpul sarcinii nu par să-l influenţeze negativ.
Tulburările emoţionale după naştere
Naşterea unui copil se însoţeste deseori de fluctuaţii emoţionale, de la forme uşoare la cele mai grave. Cauzele sunt multiple: scăderile bruşte ale concentrațiilor hormonilor, oboseala, modificările corporale, greutăţile din timpul naşterii, neîncrederea în capacitatea mamei de a îngriji copilul. Modificările depresive după naştere îmbracă trei forme, după gravitatea lor: tristeţea, depresia şi psihoza. Tristeţea după naştere - afectează până la 80% dintre lăuze; apare de obicei la câteva zile după naştere şi rareori durează mai mult de o săptămână. Simptomele includ perioade scurte de nelinişte, tristeţe, plâns, epuizare, dureri de cap, iritabilitate, desconsiderare de sine, lipsa poftei de mâncare - care trec de la sine. Depresia postnatală - afectează 10-20% dintre lăuze şi este mai frecventă la a doua sarcină. Lăuza devine iraţională, are halucinaţii, coşmaruri, delir, gânduri şi acţiuni ostile faţă de ea şi copil. Cu un tratament adecvat de urgenţă, simptomele dispar în două luni, dar pot apărea în sarcinile viitoare. Tulburarea obsesiv-compulsivă - se manifestă prin gânduri obsesive (ex.: teama de germeni) şi ritualuri compulsive (ex.: spălarea pe mâini de zeci de ori).
Remedii naturale
Echilibrul hormonal are rol decisiv în menţinerea sănătăţii organismului, a formei armonioase a corpului, a dinamicii fizice, a echilibrului emoţional şi a modului de gândire. Natura oferă soluții viabile și blânde cu organismul tău oricând ai nevoie.
FEMININE TOUCH™ de la Ayurmed este o combinaţie optimă de fitohormoni care contribuie la echilibrarea hormonală, susținerea tonusului aparatului genital feminin, menținerea structurii, elasticităţii și dimensiunii sânilor, în mod 100% natural. Sprijină desfășurarea normală a proceselor digestive. Stimulează mecanismele naturale responsabile de eliminarea excesului de apă din organism.
Un produs cosmetic excepțional, BREAST UP CREAM de la Ayurmed, este conceput special pentru a menţine fermitatea bustului şi a pielii din zona decolteului, îmbunătăţindu-i tonusul şi elasticitatea, acționând ca un suport natural pentru bust, fie că alăptezi sau nu. Crema este utilă în mod special după sarcină, în timpul sau după perioada de alăptare, când ţesutul bustului necesită nutriţie suplimentară. Conţine uleiuri esenţiale şi extracte din plante bogate în fitohormoni estrogenici naturali, care ajută la echilibrarea nivelului hormonal și susțin o creștere sănătoasă a ţesuturilor sânilor. Ajută la remodelarea sânilor în mod natural. Favorizează regenerarea fibrelor de colagen şi elastină, care conferă fermitate, elasticitate și catifelare pielii.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha