46
None

Hormonii folosiți în cadrul substituției hormonale: Testosteronu

Testosteronul este cunoscut drept unul dintre hormonii androgeni utilizați în terapia de substituție hormonală. Deși adesea asociat exclusiv cu organismul bărbaților, este esențial de menționat că testosteronul este și un produs al ovarului, în timpul anilor de viață reproductivă al femeii. Odată cu intrarea în perioada menopauzei, producția de testosteron scade semnificativ, conducând la apariția unor simptome asociate cu deficitul acestui hormon.
Hormonii androgeni, unde testosteronul este principalul reprezentant, sunt esențiali pentru menținerea libidoului. În timp s-a demonstrat că la nivelul vulvei și al vaginului există mai mulți receptori pentru androgeni decât pentru estrogeni.
Aplicarea transdermică a testosteronului a dovedit eficacitate în ameliorarea unui spectru larg de simptome asociate cu menopauza: disconfortul urinar, uscăciunea vaginală, lipsa elasticității vaginale și menținerea densității osoase. Este imperios ca doza administrată să fie minimă, căci supradozajul poate conduce la efecte adverse precum căderea părului, îngrășarea pielii sau apariția acneei. Când este utilizat în doze corecte, testosteronul nu induce virilitate.
Aplicarea acestui hormon se face strict prin metoda transdermică, asigurând astfel un tratament eficient și bine tolerat.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha