Ediţia a XIII-a a Congresului Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, desfăşurată în perioada 4-6 noiembrie 2015 la Timişoara, s-a bucurat de o participare internațională consistentă. Lectori de peste hotare, cu o bogată experiență și expertiză în domeniul diabetului zaharat și în arii conexe, s-au alăturat specialiștilor români care au dezbătut problematica diabetului zaharat în sesiunile științifice ale congresului.
Prof. dr. Philip Home (Marea Britanie),prof. dr. Laszlo Barkai (Ungaria),prof. dr. Antonio Ceriello (Italia),prof. dr. Rury Holman (Marea Britanie),prof. dr. Peter Kempler (Ungaria),prof. dr. Roger Lehmann (Elveţia),prof. dr. Alberto de Leiva (Spania),prof. dr. Juris Meier (Germania),prof. dr. David Matthews (Marea Britanie),prof. dr. Lalic Nebojsa (Serbia),prof. dr. Helmut Schatz (Germania),prof. dr. Oliver Schnell (Germania),prof. dr. Eberhard Standl (Germania),prof. dr. Tsvetalina Tankova (Bulgaria)le-au împărtășit medicilor români noutățile terapeutice în diabetul zaharat, strategii de prevenție a diabetului, precum și diferite studii cu privire la diabet și la afecțiunile cronice care îl pot însoți.
Rinichiul în diabetul zaharat tip 2: Provocări şi oportunităţi, Disfuncţia alfa şi beta celulară în diabetul zaharat tip 2, Insuficienţa cardiacă – o complicaţie neglijată a diabetului, Prevenţia diabetului şi a afecţiunilor cronice prin intervenţii comunitare, Importanţa prevenirii hipoglicemiilor, Evoluţia pe termen lung a transplantului de celule pancreatice sunt câteva dintre subiectele pe care lectorii străini le-au dezvoltat în cadrul celui de-al XIII-lea Congresul al Federaţiei Române de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice.
„Ediţia din acest an a Congresului Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a oferit participanților un program științific complex și variat, care a adus în prim-plan actualitățile în managementul diabetului zaharat, iar o contribuție majoră în acest sens au avut-o speakerii internaționali prezenți. Experiența lor, transpusă în lucrări de un înalt nivel științific a însemnat, cu siguranță, un plus din punct de vedere al cunoștințelor pentru medicii români care au luat parte la eveniment. Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice urmărește întotdeauna să aducă profesioniștilor din sfera diabetului zaharat și din specialitățile adiacente programe științifice cu un conținut cât mai extins și actual, din care experiența internațională nu poate lipsi”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Vereşiu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice.
Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM)urmărește îmbunătățirea îngrijirii bolnavilor cu diabet zaharat şi alte boli metabolice din România. Fondată în urmă cu 14 ani, Federația își propune să fie un liant între asociațiile și societățile profesionale active în sfera diabetului și restul factorilor implicați în asigurarea îngrijirii persoanelor cu diabet, în vederea creșterii continuu a calității vieții acestora.
PR&Comunicare: Sănătatea Press Group –Expertul tău în comunicare pe domeniul medical
Contact: Diana Nanciu, pr@sanatateapress.ro, 0733.011.109