60
None

Mini-spitalul de triaj construit de Asociația BAVA pentru Institutul Clinic Fundeni va fi funcțional până la sfârșitul săptămânii

• Pornită cu obiectivul inițial de a strânge 295.000 de lei, campania a reușit să mobilizeze peste 100 de persoane și companii, care au donat, într-o săptămână, aproximativ 495.000 de lei pentru construcția și dotările mini-spitalului
• Sumele colectate vor fi alocate pentru achiziționarea echipamentelor necesare ca mini-spitalul de triaj să devină operațional în aproximativ o săptămână
• Odată încheiate achizițiile, Asociația BAVA va publica în mod transparent un raport financiar pe site-ul www.bavainfo.org

București, 13 aprilie. Strângerea de fonduri inițiată de Balkan Association for Vascular Access (BAVA) în beneficiul Institutului Clinic Fundeni a fost o dovadă reală de solidaritate și de acțiune decisivă a românilor: în cele două etape ale strângerii de fonduri au fost colectați 495.000 de lei, față de un necesar estimat de 295.000 de lei. Sumele colectate provin de la un număr de aproximativ 100 de donatori – companii, asociații/fundații și persoane fizice.


Astfel, Institutul Clinic Fundeni a fost dotat cu un mini-spital de triaj alcătuit din 7 containere și utilările aferente, care se adaugă paturilor, ventilatoarelor și monitoarelor ce provin de la Institut.
Achizițiile demarate în plus constau în aparatură de decontaminare și sterilizare, un laborator de analize point-of-care, ventilator de transport, videolaringoscop, defibrilator, un aparat de radiologie mobil digital, un ecograf portabil, echipamente de protecție pentru personal, precum și soluții de transport electrice între unitate și centrul de testare.

Racordarea la rețelele de utilități edilitare și la instalațiile de gaze medicinale este în curs, medicii ATI de la Institutul Clinic Fundeni urmând să definească, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică București, configurația și circuitele medicale necesare.


Acest mini-spital exterior va găzdui pacienții care ajung de urgență la Institutul Clinic Fundeni și necesită spitalizare în terapie intensivă, adică pacienți critici care trebuie intubați, ventilați mecanic și stabilizați. În paralel, acești pacienți sunt testați pentru COVID-19, iar rezultatul testului determină circuitul acestora: cei cu test negativ vor fi admiși pentru tratament în spital, în timp ce pacienții testați pozitiv vor fi îndrumați către spitalele de boli infecțioase sau spitalele de suport COVID desemnate de Ministerul Sănătății.

Astfel, se asigură protecția optimă atât a pacienților din Institutul Clinic Fundeni, aflați după sau în așteptarea unor intervenții chirurgicale complicate, dar și a medicilor care operează în această unitate de elită, ce deservește Programul Național de Transplant.

„Au fost lansate toate achizițiile și așteptăm să înceapă livrările pentru a amplasa aparatele pe poziții. Solidaritatea românilor ne dă curaj și motivație în această luptă în care mini-spitalul de triaj va fi o redută importantă. Gestul vostru va proteja pacienții vulnerabili, cadrele medicale și ne ajută să desfășurăm corect actul medical. Toată stima și mii de mulțumiri pentru sprijin!”, a declarat prof. dr. Dana Tomescu, inițiatoarea proiectului, președintele BAVA și șefa Secției ATI 3 la Institutul Clinic Fundeni.

Strângerea de fonduri a fost o experiență uluitoare; sunt foarte mișcat de cât de repede s-a înțeles utilitatea și de viteza cu care au acționat oamenii. Mă întreb dacă această idee a medicilor de la Fundeni ATI 3 nu ar putea fi replicată la nivel național pentru a evita focarele de infecții intraspitalicești. Aceste unități de triaj pot fi construite foarte repede, containerele fiind produse în România, iar după trecerea crizei pot fi adaptate altor nevoi medicale, inclusiv prin relocare, datorită flexibilității configurației”, a declarat Dragoș Grigoriu, fondator al Tempo Advertising și pionier al pieței de publicitate din România, unul dintre cei care a sprijinit acest proiect prin organizarea strângerii de fonduri și comunicare.


Asociația BAVA mulțumește tuturor persoanelor fizice care au sponsorizat inițiativa, dar și persoanelor juridice care au făcut donații importante sau au oferit sprijin logistic, fără de care acest proiect nu s-ar fi putut transforma în realitate: REMARKT, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Fundația Dan Voiculescu pentru Reconstrucția României, Chimimportexport, Dialab, SC BDG Import SRL, Altius, Fundația Blue Planet, Bog’art, Confrasilvas, Co-Factor Performance Marketing, Studio 3 Plus, Ten Plus, Avanpost Media, Difrnt, Stratagents și Tempo Advertising.


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha