Virozele respiratorii estivale
DR. GODEANU
Bolile virotice au devenit o permanență pe canalele de știri locale și internaționale. Anotimpul estival, care efectiv excludea pericolul de infecție de tip gripal, prin seria de noi cazuri apărute în această perioadă a demonstrat că această axiomă nu mai este valabilă. În prezent zeci de state din întreaga lume au izolat la bolnavii de gripă virusul A(H1N1) iar oficialitățile medicale raportează o boală gripală.
Se știe că umiditatea și temperatura scăzute sunt condițiile ideale pentru transmiterea gripei. Virusul A(H1N1) se transmite optim la 5ºC și la umiditate de 20%, iar la temperaturi de peste 30ºC sau la umidități de peste 80% nu se transmite deloc . Așadar, doar iarna și toamna putem avea epidemii cu virus A(H1N1). Să nu uităm totuși că odată cu fenomenul de încălzire globală au apărut modificări ale florei și faunei atât la nivel macroscopic cât și microscopic.
În acest an virozele respiratorii și-au făcut intrarea mult mai devreme încă din perioada estivală cu manifestări relativ atipice. În ultimele săptămâni asistăm la apariția unor cazuri de viroze respiratorii manifestate prin cefalee intensă fronto-parieto-occipitală, dureri oculare, lacrimare, fotofobie, greață și tulburări de echilibru, expresia unui grad de edem cerebral, însoțite de stare generală alterată, mialgii, astenie fizică marcată, febră moderată sau subfebrilitate, cu afectarea tractului respirator (amigdalită, rino-faringită, laringo-traheită, pneumopatii interstitiale).
De obicei simptomatologia debutează în primele 24-72 de ore de la contactul cu o persoană infectată și durează de obicei 4-5 zile, ulterior starea ameliorându-se.
Aceste cazuri pot constitui debutul unor situații în care virozele respiratorii pot exista și în timpul verii cu manifestări mai puțin grave.
Investigațiile și urmărirea atentă a tendințelor epidemiologice pot constitui punctul de plecare pentru un nou tip de afecțiuni virotice cu transmitere în perioada estivală.
Cert este că organismul este mai puțin pregătit pentru o afecțiune de acest tip în perioada caldă a anului.
Este binecunoscut faptul că virozele respiratorii se transmite de la persoană la persoană în special prin picăturile de secreții respiratorii eliminate de bolnav în timpul strănutului sau tusei dar se poate transmite și prin contact direct cu suprafețe contaminate cu virus. De aceea pentru prevenirea virozelor respiratorii se recomandă în primul rând măsuri igieno-sanitare prin izolarea din colectivități a celor afectați de boala virotică.
Tratamentul natural ilustrat prin METODA ELIDOR demonstrează că în afecțiunile de acest tip (viroze respiratorii, boală gipală ) putem obține rezultate eficiente prin următoarea succesiune de măsuri:
1. Repaus la pat în
cameră aerisită (nu supraîncălzită)
2.
Consum crescut de lichide: ceai, compot,
suc de fructe, supă, care pot fi călduțe (dar nu
fierbinți)
Recomandăm să se monitorizeze cantitatea de lichide ingerate și excretate iar pentru stimularea diurezei și diminuarea edemului cerebral administrarea de LIZOVIR -2cp X3/ZI, URSOMAX –ELIDOR 2cp/zi asociat cu INFLUREX -2-4 cp/zi și-a dovedit eficiența. Aceste produse au și acțiune complexă (antialgică, antiinflamatorie, imunostimulantă, diuretică etc).
3. Efectul antiinflamator, antialgic și
antitermic se realizează prin utilizarea binomului terapeutic
FRECȚIE ELIDOR +KINETIK GEL -2-3 badijonări/zi (se aplică
întâi frecția iar apoi gelul).
Protocolul terapeutic ELIDOR a plecat de la ideea că pielea datorită multiplelor funcții asigurate reprezintă ‘’cheia’’ instituirii unor conduite profilactice și curative prin aplicarea unor extracte cu efect antiinflamator (antialgic, antitermic, revulsiv) topic, din plante și efectiv fără efecte secundare.
Prin vasodilatația întregii periferii se drenează rapid și eficient toți produșii de catabolism fabricați de organismul aflat în stare de agresiune virotică.
Prin aplicarea acestui protocol se acclerează detoxifierea organismului ceea ce permite o revenire de multe ori spectaculoasă la normalitate.
Este importanrt ca acest drenaj să fie spijinit de un aport lichidian suplimentar (cel puțin 3 l ingestie/zi) pentru a permite sistemului de apărare performanța spre vindecare.
Concomitent cu drenajul de detoxifiere pelicula de Kinetic Gel aplicată pe suprafața corporală neutralizează eficient într-o perioadă scurtă mediatorii inflamatori sistemici. Aceste fenomene combinate determină ameliorarea rapidă a stării pacientului.
4.
Combaterea tusei – Dacă apare tusea seacă recomandăm
utilizarea SIROPULUI PODBAL CU RIDICHE NEAGRĂ ȘI MIERE
–ELIDOR (5mlx3/zi la copii între 4-12ani și 10
mlx3/zi la copii peste 12 ani și adulți).
5. Pentru stimularea sistemului imunitar nespecific recomandăm administarea de SIROP ECHINACEEA , PROPOLIS ȘI MIERE –ELIDOR timp de 3 săptămâni (5mlx3/zi la copii între 4-12ani și 10 mlx3/zi la copii peste 12 ani și adulți) sau pentru adulți ECHINACEEA +vit.C-4cp/zi -3 săptămâni.
Să nu uităm că la începutul sezonului rece se deschide “oficial”stagiunea virozelor respiratorii și a stărilor gripale. Scăderea temperaturii și umiditatea scăzută favorizează răspândirea tulpinilor virale de la un pacient la altul.
De aceea, aplicarea metodei elidor va trebui să intre în conduita profilactică și curativă aplicată tuturor categoriilor de vârstă.
În cazul bolnavilor cu patologii complexe (cardiace, pulmonare, renale) se impune monitorizarea și colaborarea interdisciplinară pentru rezolvarea în condiții optime a acestora.
Mihai
Se va publica candva un articol unde sa fie privit si interesul bolnavului si nu intersul unei firme de a face bani. dar ce sa facem asa e medicina pe la noi dai bani traiesti nu ai bani poti sa mori.... din cauza asta am si iesit din sistemul asta infect. "Pentru stimularea sistemului imunitar nespecific recomandăm administarea de SIROP ECHINACEEA , PROPOLIS ȘI MIERE –ELIDOR timp de 3 săptămâni (5mlx3/zi la copii între 4-12ani și 10 mlx3/zi la copii peste 12 ani și adulți) sau pentru adulți ECHINACEEA +vit.C-4cp/zi -3 săptămâni." Oare din testul asta nu se putea lasa la o parte numele Eldirol???
April 4, 2011, 1:31 p.m.calin
Draga Mihai, Cea mai mare parte a articolelor din Saptamana Medicala sunt necomerciale, consulta pacientul "gratis", pur si simplu nu se face nici o mentiune comerciala. Dar, producatorii de preparate medicale in special (cum este si cazul Elidor) si uneori chiar si medicii in calitate de reprezentanti ai unor unitati medicale combina necesitatea de informare a pacientului (cum sa-si trateze boala) cu elementul comercial, adica mentionarea numelui produsului sau al producatorului sau al cabinetului propriu, din motive lesne de interes: daca tot invat pacientul ca siropul echinaceea face bine atunci de ce sa nu-l cumpere de la mine ? Macar el poate garanta puritatea preparatului. Dar, asa cum ai observat foarte bine, se pierde putin din credibilitatea si obiectivitatea recomandarii medicale respective.
April 4, 2011, 3:14 p.m.