Asociația „Credință și Dragoste” a fost lansată în cadrul unui eveniment de gală
Afisari: 3886Personalități de marcă reprezentând comunitatea medicală, sectorul nonguvernamental, viața mondenă și mediul de afaceri au participat joi, 4 aprilie, la lansarea oficială a Asociației „Credință și Dragoste”. Evenimentul de înaltă ținută a avut loc la Ambasad’or Event Otopeni. Houston NPA a susținut, în calitate de partener, gala de inaugurare a asociației, salutând inițiativa dr. Cornel Brotac de a facilita recuperarea medicală și socială a victimelor accidentelor rutiere și a persoanelor cu deficit motor.
Invitați de elită la lansarea Asociației “Credință și Dragoste”
Gazdele serii au fost Octavian Ursulescu și Denisa Tănase, vicepreședintele Asociației „Credință și Dragoste”. Punctul central al evenimentului l-a reprezentat decernarea trofeelor „Credință și Dragoste”. Distincțiile au mers la diferite personalități din spațiul public care s-au remarcat prin implicarea în comunitate și prin acțiunile umanitare pe care le-au inițiat sau sprijinit.
Printre cei premiați s-au aflat: Alteța Sa Regală Prințul Paul și Alteța Sa Regală Principesa Lia (Fundația Prințul Paul pentru România), Ruxandra Dragomir (Fundația Inimi pentru Sport), Monica Tatoiu (Fundația „Noi citim”), Mihaela Borcea (ambasadorul sănătății materne în România, din partea Fundației Crucea Albă), Iuliana Tudor și Titus Munteanu (emisiunea „O dată în viață”), Iuliana Marciuc (emisiunea „Confesiuni”), Oana Roman (emisiunea „Drept la țintă”), Luminița Anghel (pentru activitatea sa ca subsecretar de stat al Autorității pentru Protecția Drepturilor Copilului), Alin Oprea (pentru turneul caritabil al trupei Talisman „Îngeri pentru îngeri”), Corina Chiriac (pentru susținerea tinerelor talente cu posibilități reduse de afirmare), Lucian Iortoman (președintele Asociației Victimelor Accidentelor Rutiere din România, principalul partener al Asociației Credință și Dragoste), Adina Boroșteanu (pentru ajutorul acordat pacienților cu cancer și leucemie care au beneficiat de tratament în străinătate).
Din partea comunității medicale au fost premiați pentru angajamentul arătat pacienților și contribuția la dezvoltarea sistemului sanitar: dr. Carmen Orban (managerul Spitalului Clinic Fundeni), lector univ.dr. Dan Blendea (șeful secției de reabilitare medicală de la Spitalul Județean Ilfov) și dr. Liviu Iordache (director medical Brotac Medical Center).
Asociațiile de pacienți, onorate pentru reprezentarea intereselor bolnavilor
Președinții a trei asociații de pacienți foarte active pe plan social au primit trofeul „Credință și Dragoste” în semn de apreciere pentru sprijinul oferit bolnavilor cu diferite afecțiuni. Este vorba de Dan Răican, președintele Asociației de Luptă împotriva bolii Parkinson, Georgiana Nițu, președintele Asociației de Fibroză Chistică din România și Geta Crișu, președintele Asociației Naționale pentru Copii și Adulți cu Autism.
În România există peste 72.000 de pacienți cu boala Parkinson, oameni care luptă zi de zi cu neputința de a-și controla mișcările corpului și de a face, fără eforturi suplimentare, lucruri banale pentru un om sănătos. În 2013, Asociația de Luptă împotriva bolii Parkinson organizează, alături de Houston NPA, o serie de evenimente pentru pacienții care se confruntă cu această maladie. Între 10 și 12 aprilie se sărbătorește la Deva Ziua Internațională de Luptă împotriva bolii Parkinson. În centrul de interes al manifestării se află un simpozion pe tema bolii Parkinson, menit să crească gradul de informare medicală al pacienților cu boala Parkinson. Conferința creditată cu 7 puncte EMC pentru medici și 10 puncte EMC pentru asistenții medicali va avea loc la Hotel Wien, pe 11 aprilie. În cadrul simpozionului va fi lansată cartea “Sfaturi de zi cu zi în boala Parkinson” (autor: Dan Răican, co-autor: dr. Dan Fărcaș, medic cardiolog și pacient cu boala Parkinson).
Pe agenda asociației se află, de asemenea, două conferințe regionale pentru pacienți, la Iași, între 21-22 iunie, la Iași și 15-16 noiembrie, Cluj.
Îmbunătățirea comunicării dintre medici și pacienți este o prioritate și pentru Asociația de Fibroză Chistică. Astfel, cea de-a cincea ediție a Conferinței Naționale de Fibroză Chistică va avea loc în noiembrie, la București. Creditat EMC și EFC, evenimentul este organizat de Asociația de Fibroză Chistică și Houston NPA, sub egida Societății Române de Pneumologie. La eveniment vor participa peste 100 de persoane, copii și adulți diagnosticați cu fibroză chistică, familiile și prietenii acestora și cadre medicale implicate în diagnosticul, tratamentul și monitorizarea fibrozei chistice.