CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE BOLI INFECŢIOASE (CNBICV19). Interdisciplinaritate în bolile infecţioase, 2019

Afisari: 2907

Dragi colegi

Am așezat întânirea științifică cvadrienală de la Craiova din anul 2019 sub semnul interdisciplinarității, ca o subliniere a integrării tot mai frecvente, consistente și eficiente a infecționistului, alături de colegi din alte specialități, în echipe capabile să rezolve cazurile din ce în ce mai complexe pe care le oferă patologia contemporană.

Prevalența bolilor cronice non-infecțioase este în continuă creștere, legat de prelungirea semnificativă a duratei de viață efective și a factorilor de viață nesănătoasă, globalizării, modificărilor climatice etc. Adevărate pandemii de suferințe non-transmisibile mătură planeta, de la diabet la boli cardiovasculare, de la boli respiratorii la cancere, iar apariția infecțiilor la acești bolnavi este inevitabilă. Întâlnirea celor două tipuri de patologie poate fi adesea dezastruoasă pentru pacienți în absența intervențiilor interdisciplinare.

Bolile cronice infecțioase, precum cele cu virusuri hepatitice parenterale sau cu HIV, solicită de asemenea intervenții multidisciplinare înalt calificate.

Infecționiștii români au acumulat o experiență bogată în aceste domenii și un schimb de experiență reciproc nu poate fi decât bine venit.

Nu am vrut să neglijăm o temă sensibilă precum cea a amenințării globale a microbilor (multi-) rezistenți la antibiotice și a programului național de bună gestionare a substanțelor antimicrobiene. La masa rotundă dedicată acestui subiect vor putea fi prezentate realizări și neajunsuri în implementarea programului în diverse unități medicale din țară.

Desigur, alte prezentări și poziţionări originale în probleme de infectologie pot fi susținute în cadrul sesiunii Varia.

Vă așteptăm cu drag la întâlnirea științifică din Bănie!
Comitetul de Organizare al Conferinței


Informații generale

Data conferintei:  joi, 28 martie – sâmbătă 30 martie, 2019

Locaţia conferinţei: Aula Magna, Universitatea de Medicinã și Farmacie din Craiova,
str. Petru Rareș, nr.2-4

Tema principală: Interdisciplinaritate în bolile infecțioase

Tematica:

Infecții la pacienții cu boli cronice

Hepatitele virale parenterale, probleme de interdisciplinaritate

Experiența autohtonă în stewardship-ul la antibiotice (masă rotundă)

Varia

Creditare EMC

Participanţii la Conferinţa Naţională de Boli Infecţioase (CNBICV19), vor primi un certificat de participare aprobat de colegiul medicilor si credite EMC.
Conform Deciziei 12/2018 a CMR, intrata in vigoare in 21 august 2018, primesc certificat de participare la congres si cele punctele EMC numai medicii primari si specialisti membri ai CMR. Tabelul cu participantii care se trimite la CMR pentru validarea punctelor pentru fiecare participant trebuie să contină obligatoriu:

- nume, prenume,

- specialitate,

- grad profesional,

- cod unic de identificare a medicului (CUIM) - a nu se confunda cu CNP sau cod de parafă – se găsește pe certificatul de liberă practică și corespunde numărului alocat unui medic în registrul național al medicilor de către CMR.

Toate celelalte categorii de participanți (medici rezidenți, asistenți medicali, studenți, etc.) primesc numai certificatul de participare, fără credite. Atenționăm medicii rezidenți la a doua specialitate, care se înscriu la conferință, că pot beneficia de puncte EMC numai dacă sunt înscriși ca medici specialiști în prima specialitate.

Cazare

Cazări în hoteluri de diferite categorii au fost rezervate la tarife preferenţiale pentru participanţii la conferinţă.
Solicitările de cazare se vor face în scris la următoarea adresa de email: ioana.lazarescu@rotravelplus.com



Organizator: https://www.infectioasecraiova2019.ro/ro/general