CONGRESUL NAȚIONAL DE NEUROȘTIINȚE MODERNE „NEUROȘTIINȚELE CONECTEAZĂ OAMENII”

Afisari: 1085

REUȘIM ÎMPREUNĂ

Minim de efort! Maxim de eficiență!

Dragi Colegi, Parteneri și Colaboratori,

Ca urmare a situației epidemiologice create de infecția cu COVID-19 și pentru că am ales să luptăm pentru prevenția, limitarea și anihilarea acestei infecții virale, dorim să vă anunțăm că ediția din 2020 a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne, se va desfășura sub formă de cursuri online prin internet în perioada  04-08 Noiembrie 2020. Această decizie a fost luată în urma numeroaselor solicitări venite din partea specialiștilor din diferite domenii ale neuroștiințelor din România.

Vă promitem, ca în fiecare an, că vom construi împreună un program cu lucrări de real folos în activitatea dumneavoastră zilnică, demn de o manifestare complexă şi de referinţă. Participanții la lucrările online ale Congresului Național de Neuroștiințe Moderne, vor avea ocazia să afle despre cele mai noi probleme din domeniul Neuroștiințelor. Congresul se adresează specialiștilor din Neurochirurgie, Neurologie, Oftalmologie și Neurooftalmologie, Neuroradiologie și Radiologie Intervențională, Neuroanatomie Patologică, Neurooncologie, Recuperare Medicală, Ortopedie, Urgențe Neurochirurgicale, Anestezie, Psihologie, etc.

Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Societatea Română de Oftalmologie, Societatea de Neurologie din România, Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România, Societatea Română de Neurooftalmologie, Societatea Română de Anatomie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Asociația AntiParkinson România, Grupul AntiParkinson Laleaua Iașiului, Academia de Științe Medicale, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Asociația Bridging Eastern and Western Psychiatry România, Ateneul Național din Iași și Colegiul Medicilor din România, au deosebita onoare și plăcere de a vă invita să participați la lucrările online a celei de a doua ediții a Congresului de Neuroștiințe Moderne.

Lucrările congresului, vor avea loc Online, în perioada 04-08 Noiembrie 2020.

Evenimentul va fi creditat cu 30 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Temele abordate în cadrul lucrărilor Congresului Național de Neuroștiințe Moderne, vor fi structurate pe diverse secțiuni, astfel:

  • SECȚIUNE DE NEUROCHIRURGIE;
  • SECȚIUNE DE OFTALMOLOGIE ȘI NEUROOFTALMOLOGIE;
  • SECȚIUNE DE NEUROLOGIE;
  • SECȚIUNE DE NEURORADIOLOGIE ȘI RADIOLOGIE INTERVENȚIONALĂ;
  • SECȚIUNE DE NEURO-RECUPERARE MEDICALĂ; SECȚIUNE DE URGENȚE NEUROCHIRURGICALE – TRAUMATOLOGIE; SECȚIUNE DE NEURO-ANATOMIE PATOLOGICĂ;
  • SECȚIUNE DE NEURO-ANESTEZIE;
  • SECȚIUNE DE PSIHOLOGIE.

De asemenea, în cadrul Congresului Național de Neuroștiințe Moderne, în data de 7 Noiembrie 2020, va avea loc și un Simpozion de Neuroștiințe Modulare „Terapia Durerii și Tulburări de Mișcare”. Acest simpozion este organizat împreună cu Asociația AntiParkinson România și Grupul AntiParkinson Laleaua Iașiului.

La Iași avem peste 3000 de persoane diagnosticate cu boala Parkinson. Accesul la informații în limba română este foarte dificil, comunitate pentru acești bolnavi nu exista până acum, iar sălile de sport/recuperare pentru această maladie lipsesc cu desăvârșire.

Durerea cronică severă neuropată, privită în trecut ca un simptom, este o problemă majoră și reprezintă o prioritate a sistemului de sănătate la nivel mondial și în special european. Și în România se fac pași timizi dar siguri și pacienții beneficiază de tratamente inovatoare cu tehnici de neuromodulare. Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași este principalul Centru din țară, unde pacienții primesc tratament performant începând din anul 2014.

Principalele teme abordate în cadrul acestui Simpozion Online vor fi:

  • Diagnosticul bolii Parkinson
  • Tratamentele disponibile și efectele adverse
  • Nutriţia (inclusiv hiper-constipația și problemele cu somnul)
  • Depresia şi anxietatea
  • Managementul durerii
  • Soluţii pentru păstrarea vieţii independente
  • Pompa cu dopamină și operațiile existente la Iași și în țară.

Sperăm că acest eveniment organizat sub forma unor cursuri prin internet, să reprezinte un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, care să genereze noi idei, concepte, strategii și abilități practice în domeniul Neuroștiințelor.

Pentru că sănătatea voastră, a noastră și a celor de lângă noi este cea mai importantă!

Vă invităm să participați cu lucrări proprii și noutăți, atât pentru a face cunoscute ultimele achiziții în domeniu, cât și pentru a deschide ochii tinerilor rezidenți asupra domeniilor fascinante ale neurochirurgiei, neurologiei, neuro-oftalmologiei, neuro-radiologiei și radiologiei intervenționale și pentru a-i atrage spre acestea.

Vă rugăm să ne fiți alături în organizarea acestei eveniment, diseminând această informație către toate persoanele interesate.

PARTICIPANȚI: Peste 300 de Medici primari, specialiști si medici rezidenți cu specializări diverse, cu focalizare pe segmentul medicilor specializați în neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, recuperare medicală, ortopedie, psihologie, radiologie, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică, studenți, tineri medici precum și altor profesioniști din domeniul sănătății, cu un interes special în domeniul neuroștiințelor.

OBIECTIVE: Scopul general al acestui congres este de a îmbunătăți competența și performanța publicului țintă prin furnizarea de conținut educațional de ultimă oră, care prezintă cele mai noi progrese în terapiile actuale și cercetarea clinică. Sperăm că angajamentul nostru de lungă durată în ceea ce privește inovația pentru salvarea vieții se va traduce într-o îngrijire îmbunătățită a pacienților.

Evenimentul va fi creditat cu 30 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.

PENTRU INFORMAȚII ȘI ÎNSCRIERI ONLINE, CLICK AICI

TERMEN LIMITĂ PENTRU ÎNREGISTRARE: 20 Octombrie 2020 


MANAGEMENT EVENIMENT: DIMAS EVENTS

Evenimentul reprezintă o confirmare că orașul Iași a devenit un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROȘTIINȚA & NEUROEXCELENȚA sunt preocupări constante la Iași.

Șef lucrări Dr. Lucian EVA, Președinte Congres


Organizator: https://neuroexcelenta.ro/