Conferința Regională Medicina de familie – prima linie în asistența medicală, Brăila
Afisari: 1831„Cardiologia, la fel ca pneumologia, bolile reumatismale sau bolile femeii reprezintă parte importantă din activitatea medicului de familie”, prof.univ.dr. Elvira Craiu
Conferința Regională Medicina de familie – prima linie în asistența medicală
11-13 octombrie 2018, Brăila
Cea de-a XIII-a ediție a Conferinței regionale „Medicina de familie – prima linie în asistența primară”, organizată de Societatea medicilor de medicină generală/ medicina familiei Brăila între 11-13 octombrie va reuni timp de 3 zile la Brăila specialiști în sănătate din domenii diverse precum cardiologie, nutriție, obstetrică-ginecologie sau geriatrie, dar și din alte domenii ce fac parte din activitatea medicului de familie. Devenit deja tradiție, evenimentul va aduce în atenție teme de interes pentru practica medicului de familie – „temelia sau piatra de bază” a sistemului medical, așa cum a declarat prof.univ.dr. Elvira Craiu, lector în cadrul conferinței.
„Nu degeaba se spune că medicina de familie este „temelia, piatra de bază”. Cardiologia, la fel ca pneumologia, bolile reumatismale sau bolile femeii reprezintă parte importantă din activitatea medicului de familie, care trebuie să fie informat și la curent cu toate noutățile din toate aceste domenii”, a declarat prof.univ.dr. Elvira Craiu, care va prezenta în cadrul evenimentului câteva date privind monitorizarea tensiunii arteriale și a electrocardiogramei.
Creditat EMC, programul evenimentului, ce va fi coordonat științific de dr. Viorica Naumov, va fi structurat pe cele cinci teme centrale ale conferinței: cardiologie, diabet și boli de nutriție, obstretică-ginecologie, geriatrie și o sesiune varia cu teme practice privind activitatea medicului de familie.
Antibioticele în sarcină, importanța apei pentru organism, abordarea pacientului cu multimorbidități în cabinetul medicului de familie sau rolul medicinei primare în gestionarea afecțiunilor cardiovasculare sau tulburărilor psihice sunt câteva dintre subiectele ce vor fi abordate în cadrul acestei ediții a conferinței.
„Există o nevoie foarte mare de servicii de îngrijiri paliative, acest aspect fiind o reală problemă de sănătate publică, care se va acutiza în viitor odată cu fenomenul de îmbătrânire a populaţiei. Numărul medicilor oncologi a scăzut dramatic, ajungând la sub 500 de medici oncologi care activează în toată țara. În aceste condiții medicul de familie are şi va avea un rol din ce în ce mai important în asigurarea îngrijirii paliative de bază, în comunitate, formă de îngrijire destinată pacienţilor cu nevoi mai puţin complexe, sau în esenţă pacienţilor mai puţin dificili”, afirmă șef lucr. Dr. Vladimir Poroch, medic îngrijiri paliative, care va lua cuvântul în cadrul evenimentului pe parcursul sesiunii „Ana Aslan”, dedicată geriatriei.
Printre lectroii care au confirmat participarea la eveniment se află:
Prof. univ. dr. Daniela Bartoș, medic medicină internă și cardiologie
Prof. univ. dr. Nicolae Calomfirescu, medic urolog
Prof. univ. dr. Elvira Craiu, medic cardiolog
Prof. univ. dr. Mirela Manea, medic psihiatru
Prof. univ. dr. Gabriel Ioan Prada, medicină internă și geriatrie-gerontologie
Conf. univ. dr. Pavel Liliana Lăcrămioara, medic de familie
Conf. univ. dr. Gabriela Lilios, medic de familie
Conf. univ. dr. Cristina Maria Mihai, medic diabetolog
Șef lucr. dr. Camelia Diaconu, medic medicină internă, cardiologie
Şef lucrări univ. dr. Vlad Poroch, medic îngrijiri paliative
Dr. Ana Maria Balahura, medic medicină internă
Dr. Elena Brănaru , medic psihiatru
Dr. Ciprian Pop Began, medic obstetrica-ginecologie
Dr. Adriana Mihalaș, medic de familie
Dr. Andreea Moldovan, medic boli infecțioase
Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie general
Dr.Liliana Chițanu, medic de familie
Dr. Viorel Rusu, chirurg vascular și endovascular
Dr. Andreas Vythoukas, medic obstetrica-ginecologie
Chestor Sorin Oprea
Programul evenimentului cuprinde și o sesiune dedicată celor care doresc să susțină prezentări orale în cadrul conferinței. Înscrierea rezumatelor poate fi făcută până pe 1 septembrie la adresa carmen.munteanu@houston.ro.
Înscrierile la eveniment sunt deschise, iar până pe 28 septembrie 2018 taxele de participare sunt reduse! Înscrieri online pe http://medicidefamiliebraila.ro/inscriere/
Detalii despre înscrieri și taxele de participare găsiți pe site-ul evenimentului http://medicidefamiliebraila.ro/ și pe www.houston.ro .
Managementul evenimentului este asigurat de compania de comunicare medicală Houston NPA.
Detalii despre proiect:
Carmen Munteanu
0756.030.339
Înscrieri la: Mircea Anescu
0756.055.504