Congresul Internațional NutriTerra 2023

Afisari: 699

Congresul Internațional NutriTerra 2023 reunește specialiști din întreaga lume la București. Ediție dedicată Centenarului Facultății de Farmacie 

  • 20 de lectori internaționali și români
  • 3 zile de conferință în format hibrid
  • Credite EFC și EMC 

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" organizează a doua ediție a Congresului Internațional NutriTerra în contextul marcării a 100 de ani de la înființarea Facultății de Farmacie, o ocazie unică de a explora subiecte legate de nutriție, într-un cadru academic de înaltă calitate. Evenimentul va avea loc pe datele de 14, 15 și 16 iunie și va reuni specialiști din întreaga lume pentru a discuta cele mai recente cercetări și descoperiri în domeniul științelor alimentare. 


Congresul Internațional NutriTerra 2023 este o ediție specială, dedicată Centenarului Facultății de Farmacie, și se concentrează pe tema "Nutriție de precizie și securitate alimentară în era digitală. Nutrigenetică și nutriție în timpul ciclului de viață". În cadrul acestui eveniment, cei peste 20 de lectori locali și internaționali vor explora subiecte precum: cum prevenim bolile printr-o alimentație corectă, evaluare și intervenție nutrițională precisă, nutriția în diferite stadii ale vieţii,  “metaflammation”, “inflammaging” și tulburări imunometabolice, îmbătrânirea și nutriția, care sunt mecanismele psihologice care duc la boli alimentare; nutrigenetică, intermitent fasting – efecte benefice și nefaste și multe altele.


Congresul Internațional NutriTerra 2023 este unul dintre cele mai importante evenimente academice din domeniul nutriției și al siguranței alimentelor și se așteaptă să adune peste 500 de participanți din întreaga lume. Evenimentul este găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" și se va desfășura în format hibrid, în perioada 14-16 iunie 2023 în București.


"Este o mare onoare și o plăcere să găzduim a doua ediție a Congresului Internațional NutriTerra 2023 la Universitatea noastră într-un an atât de important pentru istoria și tradiția noastră academică. La marcarea celor 100 de ani de de la înființarea Facultății de Farmacie, suntem încântați să oferim specialiștilor din întreaga lume oportunitatea de a împărtăși cele mai recente cercetări și descoperiri în domeniul științelor alimentare și de a se conecta cu colegii lor. Așteptăm cu nerăbdare să-i întâmpinăm pe toți participanții și să explorăm împreună cele mai importante subiecte din nutriție și siguranța alimentelor. În calitate de Decan al Facultății de Farmacie, mă simt mândră să fiu gazda acestui eveniment de mare importanță și să-i întâmpinăm pe toți participanții în cadrul universității noastre", a declarat Prof. Univ. Dr. Doina Drăgănescu, Decan al Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. 


De la lansarea sa în martie 2020, NutriTerra a devenit una dintre cele mai puternice adunări internaționale de știință nutrițională din Uniunea Europeană, cu un număr de aproximativ 500 de participanți. Congresul Internațional NutriTerra 2023 se adresează medicilor din toate specialitățile, farmaciștilor din diferite specialități, dieteticienilor înregistrați, consultanților nutriționiști, kinetoterapeuților, asistenților de farmacie, asistenților medicali și altor specialiști în sănătate. Participarea la acest eveniment va fi creditată cu puncte de educație continuă de specialitate: medicală, farmaceutică și dietetică (EMC & EFC).




Pentru a spori beneficiile înregistrate în domeniul nutriției, Congresul Internațional NutriTerra încurajează participarea cu lucrări de cercetare care să contribuie la identificarea și soluționarea problemelor nutriționale și la asigurarea unui nivel mai bun de sănătate în Uniunea Europeană și regiunile învecinate. De asemenea, se acceptă și lucrări științifice din alte regiuni ale lumii. Până la data de 31 mai 2023, se pot depune propuneri de rezumate (cu o lungime de maximum 350 de cuvinte).


Agenda Congresului Internațional NutriTerra cuprinde subiecte abordate de peste 20 lectori români și internaționali. Dintre aceștia fac parte: 


·   Prof. Dr. Pascal Revault, Franța, IEDES La Sorbonne Paris – Coordonator al cursului Evoluția și provocările politicilor de sănătate la locul de muncă în cooperare internațională și realizator al cursului Ecologie, antropologie și sănătate. Director de expertiză și advocacy la Action Against Hunger. 

·   Prof. Univ. Dr. Erika Cione, Italia, Coordonator al Grupului de Acizi Nucleici, Societatea Italiană de Biochimie și Biologie Moleculară (SIB), Departamentul de Farmacie, Sănătate și Științe Nutriționale, Universitatea din Calabria. 

·   Prof. Dr. Steven B. Heymsfield, SUA, Profesor la Pennington Biomedical Research Center & Louisiana State University System, Tanita (Japonia). Membru al Tanita Medical Advisory Board (Japonia). 

·  Laure Soulez Larivière, Paris, Franța, Dietetician-nutriționist, logoped și formator specializat în tulburări de deglutiție, oralitate alimentară, dizabilități și bătrânețe. 

·    Prof. Univ. Dr. Doina Drăgănescu Decan al Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Coordonator al Programului de Master Academic Avansat în Nutriție și Siguranță Alimentară. 

·  Acad. Prof. Univ. Dr. Dumitru Lupuliasa Președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, Șef departament Tehnologie Farmaceutică și Biofarmacie, din cadrul Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.  

·   Conf. Univ. Dr. Anca Pop Coordonator și cofondator NutriTerra și NutriSciLabs, medic specialist, farmacist, Coordonator activități practice ale departamentului Nutriție umană sănătoasă, în cadrul Programului de Master Academic Avansat Nutriție și Siguranța Alimentară | Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.  

·   Biol. Dr. Tatiana Onisei Șef Serviciu Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București.  

·   Prof. Univ. Dr. Gabriel Ioan Prada | Director medical al Institutului "Ana Aslan", Şeful disciplinei de Geriatrie Gerontologie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București 

·    Prof. Univ. Dr. Sanda Crețoiu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București | Doctor în biologie moleculară. Consilier nutrițional și specialist în siguranță alimentară. Consilier nutrigenomică,  Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București 

·   Conf. Univ. Dr. Ovidiu Peneș MD PhD specialist ATI – Specialist Nutritie Clinica. Managementul vârstei (SUA) - Geriatrie si gerontologie - Terapia durerii. Director Medical Clinica Managementul Vârstei. ATI, Spitalul Universitar de Urgență București. Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. 

·    Conf. Univ. Dr. Carolina Negrei Coordonator Departamentul de Patologie Nutrițională din cadrul Programului de Master Academic Avansat Nutriție și Siguranță Alimentară | Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. 


Pentru participarea la conferință, biletele pot fi deja achiziționate, iar mai multe detalii despre eveniment pot fi consultate pe site-ul oficial al congresului: https://nutriterra.org/  


Organizator: https://www.medichub.ro/stiri/la-centenarul-facultatii-se-farmacie-congresul-international-nutriterra-2023-reuneste-specialisti-din-toata-lumea-id-7955-cmsid-2