ReumaPac-eveniment regional adresat pacienților cu boli reumatismale și cadrelor medicale

Afisari: 2724

     Houston NPA în parteneriat cu Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania (ART) organizează in data de 24 martie 2012 conferința “ReumaPAC - Poliartrita Reumatoidă și Spondilartropatii” aflată la prima ediție. Evenimentul va avea loc în Cluj-Napoca la Vila Diakonia (Str. Ponorului nr. 1).
     Acțiunea se adresează în mod special pacienților cu boli reumatismale, aparținătorilor acestora, dar și cadrelor medicale interesate (medici și asistenți medicali) care doresc să intre în dialog direct cu pacienții, dar și cu ceilalți medici de renume prezenți în calitate de lectori.
     La această conferință se va discuta concret situația pacienților cu boli reumatismale din România, dar și nevoia creării unei baze de date care va asigura o monitorizare corectă a bolilor inflamatorii de la nivelul României în scopul dezvoltării unor terapii biologice și tratamente eficiente.
      Coordonatorul științific al conferinței este Prof. Dr. Simona Rednic, şef Clinica de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Printre lectorii care vor susține teme în cadrul acțiunii se numără: Dr. reumatolog Doina Băltaru, Dr. reumatolog Laura Damian, Conf. Univ. Dr. Onac Ioan, Asist. Univ. Dr. Maria Magdalena Tamas, Dr. reumatolog Laura Muntean, Dr. reumatolog Ruxandra Schiotis și Dr. reumatolog Siao-Pin Simon.
      Temele care vor fi discutate ating subiecte precum:
• Monitorizarea corectă a bolilor inflamatorii – Cine? Cum? Cât de des?
• Tratamentele reumatismelor inflamatorii
• Terapiile biologice – Criterii de selecție, avantaje, riscuri
• Lupta cu durerea – Când? Cu ce? Riscuri?
• Complianța la tratament
• Recuperare, kinetoterapie principii
• Programele nationale de sanatate
• Drepturile si obligatiile pacientilor
     La finalul discuțiilor din plen se vor derula workshopuri menite să ofere cât mai multe informații legate de cele două afecțiuni:
Poliartrita Reumatoidă:
o Tratamentul în Poliartrita Reumatoidă
o DMARDS, AINS, steroizi (clasele terapeutice, dozaj, monitorizare și efecte secundare)
o Terapiile biologice în PAR – criterii de selecție, avantaje și riscuri
o Kinetoterapia în PAR
o Alte mijloace de recuperare
Spondilartropatii Seronegative:
o Tratamentul în spondilartropatii - DMARDs, AINS, steroizi (clasele terapeutice, dozaj, monitorizare și efecte secundare)
o Terapiile biologice în SpA – criterii de selecție, avantaje și riscuri
o Alte mijloace de recuperare în SpA
o Kinetoterapie în SpA 
    Potrivit estimărilor efectuate de către organizatori, la această conferință sunt așteptați peste 100 de participanți. Taxele de participare sunt structurate în felul următor:
 Membrii Asociației ART – 5 RON
 Non-membri ART – 20 RON
 Cadre medicale (medici, asistenți medicali) – 5 RON
     Aceste taxe includ participarea la eveniment, o masă de prânz și pauza de cafea.
Informații referitoare la conferință pot fi găsite și pe www.houston.ro / 021-317.09.43 / 0725.221.018 / sau e-mail evenimente@houston.ro
 

Organizator: http://www.houston.ro