URGENȚĂ! Medicina de familie, deșert fără apă?
Afisari: 1449Au trecut două zile fără acces la o picătură de apă. Mai rezistăm o zi sau cei mai puternici maxim trei în aceste condiții...Avem URGENT nevoie de o resursă de apă!
Poate fi începutul unui film sau putem extrapola situația în contextul actual al medicinei de familie din România: din ce în ce mai puțină resursă (umană), din ce în ce mai multă nevoie de ea și de soluțiile cu care vine la pachet.
Pe 12- 13 aprilie venim cu răspunsuri la întrebarea Cine aduce “Apa” în deșertul MF?, la o nouă ediție a webinarului Practic MF.
Provocările și răspunsurile legate de urgențe le vom aborda sub coordonarea directorului medical al Serviciului de Ambulanță Județeană Gorj, Dr. Claudiu Constantinescu într-o sesiune dedicată exclusiv acestui subiect, care va cuprinde:
· Primul ajutor la bebeluși și copii
· Reacții în situații de dezastre- care ar fi strategia medicului de familie în cazul unui razboi sau în situația unui cutremur, cu victime multiple?
· Ce trebuie să aibă obligatoriu în trusa de urgențe a cabinetului un medic de familie ca să nu intre sub incidența malpraxis?
Sesiunea de urgențe va fi completată de intervențiile:
Prof. univ. dr. Mirela Manea, coordonator științific, medic primar psihiatrie, Prof. univ. dr. Dan-Ionuț Gheonea, medic primar gastroenterologie și medicină internă, Prof. univ. dr. Simona-Laura Ianoși- medic primar dermatologie, Prof. univ. dr. Florentin Vreju, medic primar reumatologie, Șef Lucr. Dr. Raluca Trifănescu, medic primar endocrinologie, Șef lucr. dr Daniela Baltă, medic primar medicină de familie, Dr. /psihoterapeut Miruna Lovinescu, psihoterapeut integrativ, coach, moderator eveniment
Pe subiecte solicitate de dumneavoastră, medicii de familie:
- Abordarea tratamentului depresiei în cabinetul medicului de familie: ce medicamente, când psihoterapie, de ce ambele?
- Singurătatea și patologiile asociate acesteia
- Terapie clasică versus modernă în terapia bolilor inflamatorii intestinale
- Managementul psoriazisului vulgar-de la teorie la practică
- Provocări actuale în bolile inflamatorii articulare
Până la data de 07 aprilie 2024, inclusiv beneficiați de taxa redusă de 160 de lei. Pentru detalii despre program, teme abordate, întrebări ce vă doriți să aibă răspuns pe parcursul webinarului, înscriere puteți lua legătura cu Andrei Lipeț la adresa de email andrei.lipet@houston.ro sau la nr. de tel. 0756.055.501.
Evenimentul va avea loc online, pe platforma zoom, vineri, 12 aprilie, 14.00-20.00 si sambata, 13 aprilie, 09.00-15.00.
Inscrierile la eveniment pot fi realizate online, aici: https://houston.ro/inscriere-pmf-2/