Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Companiile IT&C romāneşti atacă piaţa azeră

22 Decembrie 2011




SIVECO – prezentă din 2009 în Azerbaidjan

SIVECO este prezentă în Azerbaidjan încă din 2009, când a demarat un program amplu de implementare a soluţiei integrate de eLearning. Proiectul a avut ca scop dezvoltarea unei platforme informatice educaţionale integrate, bazată pe o infrastructură comună validată, care să răspundă în principal obiectivelor strategiei naţionale a Azerbaidjanului de dezvoltare a Societăţii Informaţionale. Compania a devenit, începând cu acest proiect, principalul furnizor de soluţii software pentru Ministerul Educaţiei.


„Pe viitor, dorim să extindem colaborarea noastră şi cu alte instituţii. Considerăm Azerbaidjanul o piaţă cu un mare potenţial de dezvoltare şi cu o viziune consistentă şi clară în privinţa informatizării extensive a ţării. La târg am prezentat, în principal, cele mai noi tehnologii în domeniul software-ului educaţional, dedicat elevilor şi profesorilor – materiale educaţionale pe dispozitive multi touch, pe tablete PC-uri, soluţii 3D şi Augmented Reality. Am avut onoarea să prezint personal preşedintelui Azerbaidjanului şi membrilor delegaţiei oficiale guvernamentale soluţiile inovative SIVECO pentru
educaţie, rezultatele programului implementat în Azerbaidjan şi perspectivele de extindere a acestui model de succes în ţările din zona Caucazului şi Asia Centrală”, a declarat Florian Ciolacu, Vicepresident International Accounts and Partners SIVECO România. Azerbaidjanul investeşte major în dezvoltarea unui sistem eGovernment integrat, pentru informatizarea fluxurilor de lucru cu cetăţenii, în principal printr-un program cadru gestionat de Ministerul Comunicaţiilor. „Este îmbucurător pentru noi, ca furnizori de software educaţional, că se acordă o mare importanţă modernizării procesului de predare/învăţare din şcolile publice prin continuarea achiziţionării şi dezvoltării de lecţii electronice, interactive. Continuăm, de asemenea, proiectul de construcţie al Bazei de Date Naţionale a Educaţiei, pe care compania noastră, alături de partenerii azeri de la compania ULTRA, îl implementează. De altfel, am reînnoit acordul de parteneriat cu ULTRA. Şi în 2012 va continua conectarea şcolilor la broadband şi deci accesul lor la soluţiile centralizate de eLearning şi Student Management System”, a adăugat Florian Ciolacu.


SIVECO a participat anul acesta la multe târguri IT&C din toate zonele în care activează, pentru a prezenta soluţiile de software pentru educaţie: la târgurile specializate în educaţie din zona Golfului (GESS, BETT Middle East), Malta (EMBED), Londra (BETT), Educa Berlin, precum şi la manifestari
similare, desfăşurate recent în Asia Centrală – Turkmenistan şi Kazakhstan.


Bitdefender va avea un partener în Azerbaidjan

Bitdefender a participat la expoziţia BakuTel cu toată gama de soluţii de securitate pe care le oferă. În segmentul consumer, a expus Bitdefender Antivirus 2012, Bitdefender Internet Security 2012, Bitdefender Total Security 2012. În zona de business, vizitatorii BakuTel au beneficiat de prezentări ale Cloud Security for Endpoints şi Security for Virtualised Environments. „Bitdefender este un jucător global şi, prin urmare, caută să îşi extindă prezenţa atât în pieţele foarte dezvoltate, cât şi în regiunile emergente, cu potenţial interesant pentru viitor. Unul dintre statele dezvoltate ale regiunii caspice, Azerbaidjanul are o poziţie strategică ca şi piaţă de consum, iar economia sa va fi puternic propulsată de resursele naturale ale zonei. Ca orice economie în dezvoltare accelerată, Azerbaidjanul are o gamă variată de necesităţi şi nu se poate vorbi încă despre o segmentare foarte categorică a pieţei. Creşterea spectaculoasă a gradului de utilizare a tehnicii de calcul are ca şi consecinţă imediată cererea pentru soluţii de protejare a datelor, atât în zona consumer, cât şi în segmentul enterprise şi small medium business”, spune Octavian Cernăuţeanu, Channel Account Manager Russia & CIS Bitdefender.


Compania se află în faza de a semna un contract de distribuţie cu o prestigioasă companie locală. Negocierile au fost finalizate cu succes, însă, până la încheierea formalităţilor, compania nu doreşte să dezvăluie identitatea viitorului partener Bitdefender în Azerbaidjan. „Cei care au interese în zonă vor privi acest târg cu toată seriozitatea, astfel că Bitdefender este determinat să participe şi la ediţiile viitoare. Până la urmă, participarea unui producător de software global la aceste evenimente regionale ţine de strategia comercială locală şi nu are o legătură directă cu suprafaţa expoziţională sau cu comparaţiile directe cu evenimente consacrate de anvergură mondială”, crede Octavian Cernăuţeanu.


La a 17-a ediţie a Târgului internaţional de Telecomunicaţii şi Tehnologie Informaţională – BakuTel din Azerbaidjan au participat pentru prima dată, cu standuri naţionale, Austria, Belarus, Canada, Coreea de Sud, Croaţia, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Franţa, Iran, Israel, Letonia, Lituania, România, Spania, SUA, Turcia şi Ungaria. Principalul sponsor al târgului din acest an a fost Microsoft.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite