Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Domeniu >> Categorie >> Tip Continut

IFA între valorile trecutului şi speranţele viitorului

06 Februarie 2012



Personalităţile şi tinerele speranţe, premiate deopotrivă

Distincţiile IFA, idee înfiripată încă din 2008 şi concretizată abia în anul următor, au fost înfiinţate în semn de omagiu pentru valorile trecutului dar şi de apreciere pentru cele ale prezentului.

Au fost decernate diplome de onoare şi premii IFA tinerilor câştigători (şi recâştigători) ai olimpiadelor internaţionale de fizică şi astrofizică desfăşurate în anul 2011. Acestea au fost, cel puţin pentru mine, momentele cele mai impresionante ale evenimentului, cu puternică încărcătură afectivă. Olimpicii noştri, unii dintre ei deja studenţi la marile universităţi din lume, ne-au mărturisit că au venit cu mare bucurie la IFA pentru aprecierea care simt că le este acordată aici. Am interpretat acest mesaj, şi îl retransmit întregii cercetări româneşti, ca pe o mare datorie pe care o avem faţă de aceşti tineri excepţionali: să le acordăm şansa de a se realiza „acasă”.

Au fost înmânate de asemenea scrisori de mulţumire coordonatorilor care au asigurat pregătirea profesională şi psihologică a loturilor olimpice de fizică, pentru meritele deosebite avute în construirea şi promovarea unei culturi a performanţei în domeniul fizicii, prin formarea şi pregătirea noilor generaţii de profesionisti în acest domeniu.

Simpozionul „IFA 2011” s-a încheiat cu acordarea medaliilor IFA şi a diplomelor de onoare unor personalităţi ale vieţii ştiinţifice româneşti, îndeosebi în domeniul fizicii, în semn de apreciere pentru activitatea şi realizările acestora, multe dintre ele legându-şi numele de IFA.

Prin formarea unei comunităţi de elită şi a unei şcoli de renume pentru ştiinţa românească, IFA reprezintă leagănul fizicii româneşti. Moştenirea ştiinţifică a IFA, care este a noastră, a tuturor, se datorează unui trecut la temelia căruia au stat munca, demnitatea şi dăruirea. Aceste valori fundamentale s-au regăsit şi continuă să se regăsească în conştiinţa multora, tineri sau vârstnici. Continui să cred, cu toată convingerea, că împreună putem realiza o Nouă IFA care să ducă mai departe prestigiul acestei instituţii simbol al Fizicii Româneşti.

Dr. Florin Buzatu, Director General IFA



Tags: Cercetare, IFA, fizica

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite