Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Pregătire strategică pentru formarea viitoarei generații de manageri din mediul rural

12 Septembrie 2013




Rolul cheie al partenerilor

Pentru a furniza o dimensiune a complexităţii proiectului, enumerăm în cele ce urmează toate firmele în care studenţii au realizat stagiile de practică în Regiunea Sud-Muntenia: Judeţul Giurgiu: SC Agrozootehnica S.A. Adunaţii Copăceni; S.C. Racman S.R.L; S.C. Cosmara S.R.L; S.C. Agromec Putineiu S.R.L; SC Romvelia Prodcom S.R.L; SC Solprod S.R.L; SC Tânăr Fermier 2009 S.R.L; SC Lorion S.R.L.; SC Gardoiu S.R.L.; SC Andany Trading S.R.L; SC Totagro S.R.L.; Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Teleorman; Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), Sucursala teritorială Olt – Argeş, puncte de lucru: Staţiile de pompare Ghizdaru, Cama Giurgiu, SPP6A. Judeţul Argeş: Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Pentru Biotehnologii în Horticultură, Institutul de Cercetare – Dezvoltare Pentru Pomicultură Piteşti – Mărăcineni, Radicstar, Invest ProspeeD. Judeţul Sibiu: S.C. Natura SRL.

Toţi partenerii au acordat sprijin în derularea proiectului, implicându-se în toată această perioadă prin alocarea de resurse importante. Câţiva parteneri au organizat un număr mai mare de stagii, făcând astfel posibilă mărirea grupului ţintă de la 500 la 600 de studenţi. Este vorba despre Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură, Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură, Piteşti – Mărăcineni, firma RADICSTAR din Piteşti, INVEST PROSPEED din Ştefăneşti şi S.C. NATURA SRL din Sibiu.



Principalele beneficii

„În cadrul stagiilor de practică studenţii noştri au înţeles cum sunt organizate aceste firme, au putut vedea că numai prin proiecte foarte bine puse la punct şi atent urmărite la implementare se poate asigura dezvoltarea durabilă în cadrul unei societăţi. Au văzut o altă față, mai puţin reflectată în mediile de comunicare, a firmelor din România, care funcţionează şi se dezvoltă în contextul actual şi au înţeles că, pentru a realiza ceva în viaţă, este nevoie de mai multe “ingrediente”: seriozitate, profesionalism, cunoștiințe tehnice, inovaţie, perseverenţă. Au învăţat că nu se pot arde etape pentru o dezvoltare durabilă, atât profesională, cât şi personală. Au avut posibilitatea de a cunoaşte oameni care au reuşit, pornind de la o idee, să dezvolte un business, dar şi angajaţi, specialişti în diferite domenii, care şi-au dezvoltat cariere în producţie sau cercetare în cadrul societăţilor partenere”, consideră dr. ing. Răzvan Teodorescu, decanul FIFIM.

Pe lângă aceste stagii de practică, studenţii au beneficiat şi de instruiri pe întreaga perioadă a derulării proiectului, precum şi de cursuri de Antreprenoriat şi Management de proiect, în urma cărora vor obţine certificate autorizate de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Certificatele obținute în urma participării la acest proiect le conferă studenţilor un avantaj față de ceilalţi colegi şi îi ajută la completarea CV-ului cu elemente concrete, putând răspunde astfel mult mai bine cerinţelor angajatorilor legate de experienţă.

FIFIM îşi doreşte în continuare să dezvolte alte proiecte de acest tip din cel puţin două motive: importanța incontestabilă a stagiilor de practică pentru formarea şi perfecţionarea studenţilor pentru formarea lor ca inginer şi contribuţia financiară substanţială cu care bugetul proiectului sprijină universităţile, respectiv facultăţile, pentru asigurarea pregătirii practice a studenţilor. În paralel, INIMM gândeşte programe similare, la capătul cărora are convingerea că vor apărea IMM şi antreprenori de succes.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite