Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Premieră estică: Bucureștiul a organizat Conferinţa internaţională de nanoelectronică ESSDERC/ESSCIRC

28 Octombrie 2013




Bilanț pozitiv

Autorul acestui articol, în calitate de Preşedinte al Comitetului Tehnic (TP Chair) al ESSDERC 2013, îşi exprimă satisfacţia pentru contribuţia pe care a adus-o „echipa” de Dispozitive Electronice la succesul conferinţei ESSDERC/ESSCIRC 2013. Atât numărul de lucrări primite, cât şi ponderea acestora pe ansamblul dublei conferinţe au fost în creştere faţă de ediţia din 2012. Dintre punctele de interes maxim ale ESSDERC menţionăm: (a) Lucrările prezentate în plenară (http://essderc2013.imt.ro/plenary_talks.shtml); (b) Tutorialele (grupurile de prelegeri) pe tematici de mare actualitate (http://esscirc2013.imt.ro/tutorials.shtml).

O contribuţie deosebită au avut-o foştii absolvenţi ai Facultăţii de Electronică de la Politehnica bucureşteană: Adrian Ionescu, acum profesor la EPFL, Laussane (Elveţia), co-preşedinte al comitetului ESSDERC, şi Florin Udrea, acum Profesor la Universitatea din Cambridge (Anglia), care a fost responsabil cu „tutorialele”.



Bilanţul conferinţei? Într-un mesaj adresat Comitetului de Organizare al ediţiei 2013, Ralf Brederlow, Preşedintele Comitetului de Coordonare (Steering Committee) al conferinţelor ESSDERC/ESSCIRC, şi-a exprimat „cea mai înaltă apreciere” pentru modul în care a fost conceput şi condus evenimentul de la Bucureşti. A fost preţuită participarea specialiştilor, calitatea prezentărilor, dar şi modul în care a fost prezentat atât Bucureştiul, cât şi România. Şi-a exprimat convingerea că participanţii au beneficiat nu numai de noi informaţii ştiinţifice, ci şi de „contactele umane şi interculturale”. Se poate spune cu certitudine că ediţia Bucureşti (premieră estică) a reuşit să aibă o participare de calitate, comparabilă cu cea a ediţiilor precedente şi a lăsat participanţilor o impresie foarte bună. Beneficiile pe plan naţional? S-a reuşit atragerea câtorva zeci de participanţi din ţară (în special la tutoriale). Din păcate, publicitatea pe plan local a fost foarte redusă, iar sprijinul filialei IEEE a lipsit.

Meritul pentru impresia excelentă cu care au rămas participanţii trebuie împărţit între Infineon Technologies (Vicepreşedintele Infineon Technologies AG, Dr. Michael Neuhaeuser, dar şi Directorul Executiv al Infineon Technologies Romania, Dr. Jihad Haidar, şi echipa sa) şi membrii români ai Comitetului de Program, atât din ţară, cât şi din diasporă. Consorţiul organizator (în afară de Infineon Technologies – sponsor principal) a fost format din Universitatea „Politehnica” Bucureşti, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi şi INCD-Microtehnologie (IMT-Bucureşti). IMT a asigurat paginile de web ale conferinţei (la adresele http://essderc2013.imt.ro/ şi respectiv http://esscirc2013.imt.ro/), precum şi difuzarea unui buletin electronic la mii de adrese ale specialiştilor din întreaga lume. Tot IMT va populariza, pe web, pentru o perioada nedefinită, cele mai importante momente şi informaţii legate de conferinţă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite