Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Un start-up românesc cucerește Intel Global Challenge

28 Octombrie 2013




Platforma noastră are un potențial clar pentru educație, însă migrarea în această direcție ar necesita un set de cunoștințe pe care astăzi nu le avem în configurația echipei. Dacă avem un partener suficient de bun și de mare în această direcție cu mare plăcere ne-am aventura, dar ar trebui să atingem acel punct. Astăzi nu căutăm în mod proactiv așa ceva, dar ne ținem întotdeauna opțiunile deschise“, menționează Victor Popescu.

Intel Global Challenge – mai mult decât o competiție

Conform Biroului American de Statistică a Muncii, până în 2020, numai în SUA va fi nevoie de milioane de noi posturi în domenii ca știință și inginerie. Acesta este un motiv important pentru care Intel se implică direct în programe educaționale cu scopul de a-i ajuta pe tineri să-și dezvolte abilitățile de care au nevoie pentru a deveni inovatorii de mâine.

„Intel și Intel Foundation investesc anual 100 de milioane de dolari în educație. Țelul nostru este să le asigurăm acestor tineri un climat propice pentru dezvoltarea ulterioară“, precizează Staci Palmer, Director, Global Strategic Initiatives and Marketing, în cadrul Corporate Affairs Group Intel.

Înființată în 2005, Intel Global Challenge este un proiect comun al Intel și UC Berkeley Lester Center for Entrepreneurship, prin care participanții intră în contact cu antreprenori și mentori internaționali pentru a dezvolta un plan de afaceri care poate obține finanțare în Silicon Valley.

„Noua generație are un spirit antreprenorial ridicat. Încercăm să fie mai mult decât o competiție, și să le oferim posibilitatea de a se întâlni cu investitori și cu alte persoane care le pot împărtăși din experiența lor“, a declarat Andre Marquis, Executive Director, Lester Center for Entrepreneurship, UC Berkeley.

În acest an au fost selectate pentru competiția din SUA 28 de echipe din
peste 18.000 de echipe înscrise.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite