Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Rolul soluțiilor geospațiale în protecția infrastructurilor critice

02 Decembrie 2013




Tipuri de date ce pot fi colectate cu soluții IT geospațiale

Când vorbim de infrastructură, practic nu există tip de date care să nu poată fi colectat și procesat cu ajutorul unui sistem informatic geospațial.

Când ne referim la IC, discutăm în principal despre riscuri și vulnerabilități, și aici paleta este foarte largă. Există mai multe categorii de riscuri, începând cu cele interne, legate de activitățile de mentenanță în condiții de securitate a rețelei, până la riscurile legate de dezastrele naturale (cutremure, furtuni, inundații, incendii etc.) sau provocate de om (erori umane, atacuri teroriste, război etc.).

Planificarea, proiectarea, extinderea, operarea și repararea unei rețele energetice sunt operațiuni complexe, în primul rând pentru că infrastructura se întinde pe o suprafață geografică mare. De aceea, majoritatea problemelor și întrebărilor venite din partea managementului se referă la localizarea infrastructurii: „Unde?“.

În activitatea unei instituții care gestionează IC, în toate compartimentele instituției apar zilnic întrebări critice: Care este necesarul de lucrări de întreținere și reparații al elementului X din rețea pentru ca acesta să funcționeze optim? Care este cel mai apropiat punct al infrastructurii noastre față de locația celei mai apropiate echipe de intervenție? Ce s-a defectat? Care este cauza defecțiunii? Cine este afectat? Pe ce zonă geografică și în ce interval de timp? Cât de critică este situația? Unde este localizată situația de criză? Care este traseul optim pentru ca echipele de intervenție să ajungă la locul incidentului în cel mai scurt timp? etc.

Sistemul geospațial oferă în timp util răspunsuri la astfel de întrebări, afișându-le în harta dinamică și oferind astfel echipelor manageriale suportul necesar deciziilor operaționale și strategice.

Așadar, pentru toate organizațiile care gestionează o infrastructură vastă (critică sau nu), soluțiile IT geospațiale ar trebui să reprezinte fundamentul pe care se grefează alte sisteme informatice, „coloana vertebrală“ a sistemului informatic pe care se bazează procesele de management interne.

Soluţiile Intergraph protejează 1 din 12 locuitori ai lumii

Clienţi din peste 29 de ţări, care vorbesc 15 limbi, folosesc soluţiile de siguranţă şi securitate ale Intergraph. Soluţiile Intergraph asistă peste 2.500 de instituții poliţieneşti, de pompieri, urgenţe medicale, situaţii de urgenţă şi alte servicii conexe din întreaga lume. Intergraph este compania aleasă de instituţii de siguranţă publică şi securitate ce protejează 1 din fiecare 12 oameni din lume.

Divizia Intergraph SG&I câștigă Premiul pentru inovație 2013

Editura Wichmann din Germania a ales divizia Intergraph SG&I drept câștigătoarea Premiului pentru inovație 2013 cu cel mai bun produs. În competiție cu alți șapte furnizori, Intergraph SG&I a fost nominalizată de un juriu independent format din cinci oameni de știință în domeniul geospațial și a fost selecționată prin vot de către reprezentanți din industria geospațială.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite