Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IFA - tradiţie şi valori identitare

17 Februarie 2014




Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti, care încă de la înfiinţarea sa, în anul 1995, a pregătit elevii pentru olimpiade Naţionale şi Internaţionale aducând România an de an în primele locuri din topul olimpicilor internaţionali.

Facultăţii de Fizică, Univ. Bucureşti, pentru dăruirea şi profesionalismul ce au definit această instituţie de-a lungul activităţii sale didactice şi de cercetare în vederea formării tinerelor generaţii de fizicieni, precum şi pentru coordonarea pregătirii loturilor de olimpici.

Doamnei prof. Rodica Ionescu-Andrei, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul îndelungatei sale cariere dedicată educării tinerelor generaţii.

Printre participanţi s-au numărat şi doamna psiholog Elvira Alexandrescu (Medicover România), prof. dr. Delia Davidescu (Liceul Internaţional de Informatică și Facultatea de Fizică a Univ. București) şi prof. dr. Adrian Dafinei (Univ. București) cărora IFA le-a adresat scrisori de mulţumire pentru contribuţia deosebită în construirea şi promovarea unei culturi a performanţei în fizică.

O parte dintre participanți au prezentat realizările pe anul 2013 şi perspectivele diferitelor proiecte aflate sub coordonarea IFA: dr. Mihaela Baibarac – secretar ştiinţific al programului de cooperare cu CEA, dr. Bogdana Mitu, secretar ştiinţific al programului Fusion for Energy – România, dr. Francisc Aaron, secretar ştiinţific al programului RO-CERN, dr. Mădălina Vlad – şef unitate EURATOM-MEdC din România, din cadrul programului EURATOM-Fuziune, dr. Florin Spineanu (EURATOM-MedC).

Medaliile IFA acordate personalităților


Evenimentul a continuat cu decernarea medaliilor IFA unor personalităţi cu o contribuţie aparte atât în domeniul fizicii, cât şi în cel al managementului cercetării şi al comunicării:

Domnului Prof. Dr. Nicolae-Victor Zamfir de la INCD pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH), pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea Platformei de Fizică Măgurele, pentru întreaga activitate ştiinţifică şi managerială prin care a deschis noi drumuri cercetării româneşti.

Domnilor Acad. Ionel-Valentin Vlad de la INCD pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor şi Dr. Alexandru Aldea de la INCD pentru Fizica Materialelor pentru contribuţia deosebită a Domniilor lor la creşterea vizibilităţii şi rolului Fizicii româneşti pe plan naţional şi internaţional.

Domnului Andrei Dorobanţu, pentru dedicaţia şi profesionalismul de care a dat dovadă în promovarea imaginii fizicii româneşti, în diseminarea rezultatelor şi valorilor cercetării româneşti.



Retrospectiva anului 2013



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite