Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICPE-CA integrează concepte inovatoare în domeniul transportului transfrontalier dunărean

28 Aprilie 2014




„Zona noastră este deosebit de sensibilă la poluare, rezervația biosferei Srebarna fiind adiacentă orașului și altor arii protejate. Municipiul Silistra promovează utilizarea energiilor regenerabile în serviciile publice municipale și de transport public, iar proiectul dezvoltat de ICPE-CA va aduce o multitudine de beneficii:
Oportunități pentru punerea în aplicare în mediul de business a cercetărilor legate de energia verde, ceea ce va genera noi locuri de muncă.
Silistra își propune să devină un centru de expoziții și de promovare a surselor regenerabile de energie prin tehnologii inovative și, practic, să facă legătura între institutele locale și internaționale, școli, întreprinderi, pentru aplicarea rapidă a progreselor științifice în domeniul energiei regenerabile.
Din punct de vedere ecologic, vor fi emisii minime şi mai puțină poluare și vom avea șansa obținerii autonomiei energetice, folosind resurse energetice locale și infrastructura existentă.
Pe partea de turism, vom asigura transportul ecologic, silențios și ieftin între toate destinațiile transfrontaliere și locale .
Proiectul CleeA devine parte din strategia de ansamblu a Municipiului Silistra de creare de stații fotovoltaice de încărcare pentru transportul electric. La sfârșitul lunii mai va începe demonstrația de catamarane electrice de-a lungul fluviului Dunărea, în care ne vom bucura de liniștea și aerul curat oferit de sistemul electric de acționare.”


Yuliyan Naydenov, Primarul Municipiului Silistra

„CleeA este un proiect de dezvoltare tehnologică, care permite ICPE-CA să identifice noi oportunităţi de cercetare şi inovare în domeniul resurselor energetice regenerabile, dar şi să valorifice optim rezultatele cercetărilor deja realizate. Este un proiect dezvoltat pe baza rezultatelor anterioare ale institutului nostru, pe care le-am integrat inovator într-un concept integrat, realizând un sistem interoperabil de transport bazat pe valorificarea surselor regenerabile de energie existente în zonă. Astfel, CleeA este o dovadă concretă a faptului că rezultatele cercetării ICPE-CA sunt utile şi răspund unor nevoi reale ale mediului socio-economic, reuşind să genereze plus-valoare”, concluzionează dr.ing. Sergiu Nicolaie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite