Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Inițiativele CSR ale industriei IT&C

24 Noiembrie 2014




Primele acțiuni de CSR ale Intel în România au fost inițiate în urmă cu un deceniu, când am donat mai multor universități din țară echipamente wireless pentru crearea de hotspoturi cu acces gratuit la Internet. Am oferit astfel șansa ca mii de studenți să fie conectați cu ultima tehnologie disponibilă la acel moment. Printre universitățile incluse în acest proiect s-au numărat Academia de Studii Economice și Facultatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Pentru elevii din clasele 1-8 derulam mai multe programe-pilot în școli, care au ca scop dotarea cu laptopuri, tablete educaționale, table interactive, platforme de învățare online. Astfel de proiecte există deja în Oradea, Ștei, Chiajna, Târgu Jiu, Alexandria, București sau Otopeni.



Pentru elevii de liceu, oferim ocazia, în cadrul unor programe de tip “job shadow days”, concepute special să petreacă ore alături de noi în birou, având ocazia să deprindă lucrul zi de zi într-o multinațională și să pună întrebări despre subiectele care-i preocupă.

Pentru studenți oferim burse și derulăm programe în facultățile tehnice. În 2012 am donat la UPB Intel Student Open Lab, dedicat cercetării în domeniul Open Source. Laboratorul, care include o sala pentru laboratoare, una pentru cercetare-dezvoltare şi o sală de întâlniri, găzduiește anual 650 de studenți la licență, masteranzi şi doctoranzi. Programul de burse reprezintă una dintre direcțiile principale de colaborare ale Intel România cu mediul universitar. Acestea sunt acordate studenților din ani terminali, care îşi pregătesc lucrările de licență în domeniul software Open Source.

De asemenea, oferim studenților burse interne în fiecare an, prin programul Intel Summer Experience. Căutăm studenți care să petreacă perioada de vară în centrul nostru de Cercetare și Dezvoltare Software, Intel Romania Software Development Center, și să lucreze direct cu inginerii noștri pentru a căpăta experiență încă din facultate.

Inspirație pentru inventatorii de mâine
Intel încurajează tinerii inovatori în lumea științei și a tehnologiei, lucru pe care îl considerăm esențial pentru viitor. De aceea, organizăm mai multe competiții de știință și inginerie, unde românii s-au remarcat de-a lungul timpului. Amintim de Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), cel mai mare târg de știință și inginerie pentru liceeni din lume, care a fost câștigat anul trecut de Ionuț Budișteanu din Râmnicu Vâlcea.
Pentru studenți este organizată competiția de planuri de afaceri Intel Global Challenge, unde anul trecut studenții Victor Popescu și Vlad Alexandru Radu de la UPB au câștigat premiul I, în valoare de 10.000 de dolari, pentru aplicația lor de cloud computing, Gameleon, platformă care permite oricărui utilizator să își creeze propriul joc online de tip multiplayer, cu un singur browser.

De asemenea, oferim șansa tinerilor pasionați și inventivi să își realizeze prototipurile cu care pot schimba lumea, pe baza tehnologiei Intel. În acest an am finalizat cea mai amplă donație de tehnologie Intel către mediul universitar din România. Studenții pot astfel descoperi și utiliza noi tehnologii în cadrul cursurilor şi laboratoarelor, pentru a dezvolta proiecte inovatoare, care să răspundă provocărilor actuale cu ajutorul Intel Galileo.

Grijă pentru mediul înconjurător

Derulam campanii de voluntariat în fiecare an, activități cu impact asupra comunităților locale. În luna aprilie a acestui an, voluntarii noștri au plantat în cadrul proiectului Pădurea Copiilor aprope 500 de copaci în satul Poroschia, județul Teleorman, cu ajutorul ViitorPlus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă ”.



Programe pentru femei
Diversitatea face parte din strategia competitivă a Intel în Romania și la nivel global. Încurajăm tinerele să aleagă o carieră tehnică, invitându-le să ne cunoască la birou, în sesiuni speciale susținute de angajate în fiecare an. Intern, asigurăm un climat propice dezvoltării profesionale a femeilor, atât în cazul celor aflate la începutul carierei, cât și pentru colegele noastre din poziții de management. Women in Intel (WIN) este organizația care reunește angajatele din România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite