Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Inițiativele CSR ale industriei IT&C

24 Noiembrie 2014




Samsung oferă oportunități de dezvoltare profesională

Samsung a dezvoltat programe de CSR în România încă din 2011, cu misiunea de a crea noi oportunități pentru dezvoltarea profesională a tinerilor, prin acces la cele mai noi soluții educaționale și tehnologii inovatoare, pentru susținerea lor în construirea unui viitor mai bun. Astfel, în 2013, programul era deja extins în mai multe direcții, scopul fiind pregătirea tinerilor pentru o integrare mai bună pe piața muncii. Acesta a fost momentul în care am demarat două proiecte cheie în cadrul platformei de Corporate Citizenship a Samsung: Smart Classroom, un proiect prin care le oferim elevilor noi posibilități de învățare și de creare de competențe digitale, și Tech Institute, un program destinat studenților, prin care le oferim șansa de a dobândi competențele necesare pentru joburile de viitor. Am continuat și caravana Trends of Tomorrow, programul nostru de mentorat, care a evoluat vertiginos de la un an la altul. În 2013, caravana a ajuns în 9 orașe din țară, iar anul acesta am ajuns în 10 orașe, și le-am oferit tinerilor teste de Orientare Vocațională, atestate la nivel internațional.

În 2014 am continutat și programul Smart Classroom cu deschiderea a 3 noi clase Smart, la Iași, Timișoara și Constanța, care s-au alăturat primei clase digitale deschise în București, anul trecut. În plus, am creat și un nou program, Smart Classroom Extra, care le oferă profesorilor training-uri complexe, în parteneriat cu Institutul de Studii ale Educației. Totodata, am inaugurat și un nou curs, de „Comunicare Online”, un domeniu atractiv pentru tânăra generație.

Am inaugurat anul acesta și un nou laborator Innovation Lab, la Cluj-Napoca, pentru studenții de la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Tehnice, dotat cu tehnologie de ultimă generație care le permite să învețe cum să dezvolte aplicații Android. În plus, am implementat un program de training în centrul de service din București, Samsung Service Plaza, unde 50 de studenți au avut ocazia de a fi instruiți într-un program de 5 săptămâni, chiar de către specialiști Samsung.

Fiecare dintre programele noastre a avut rezultate foarte bune, încurajându-ne să le dezvoltăm și în perioada următoare. Peste 8.000 de elevi de liceu au făcut testul carierei în cele 10 orașe în care caravana Trends of Tomorrow a ajuns anul acesta. Peste 2.400 de elevi au fost integrați în programul Smart Classroom și peste 200 de profesori sunt instruiți prin programul Smart Classroom Extra. La nivel universitar, 300 de studenți sunt instruiți în competențele de care au nevoie pentru joburile viitorului.

Star Storage luptă pentru o societate sănătoasă

Compania Star Storage este deschizătoare de drumuri nu doar în tehnologie, ci și în ceea ce privește asumarea responsabilităților care îi revin în societate. Domeniile-cheie adresate sunt sănătatea și educația, dar și sportul.

La 1 mai 2013 am înființat Fundația Star Storage, pe baza experienței companiei Star Storage în dezvoltarea, susținerea și implicarea activă în campanii de responsabilitate socială cu efecte reale pozitive în societatea românească.

Fundația Star Storage continuă proiectele și programele desfășurate până în prezent de compania Star Storage:
• Sângele este viață (www.sangele-este-viata.ro)
• Cred în România (www.cred-in-romania.ro)

Prin proiectul ”Sângele este viață” am dotat până acum Centrul de Transfuzie Sanguină București cu echipamente în valoare de peste 30.000 de euro. Iar în cadrul programului ”Cred în România” am sprijinit mai mulți tineri pasionați să-și urmeze visele și să performeze în domeniile alese: știință, tehnologie, artă.
Totodată vom continua să sprijinim și alte proiecte ale altor organizații nonguvernamentale partenere: programul Tinere Talente (cu Fundația Principesa Margareta a României), proiecte de dezvoltare a tinerilor români precum EESTEC Olymics ș.a.
Responsabilitatea noastră socială față de comunitate este parte din strategia noastră de afaceri, parte din modul în care am înțeles să construim soluții și proiecte sustenabile pe termen lung, rezistente în fața unei realități economice nu foarte generoase în aceste timpuri. Vom merge în continuare pe direcțiile pe care am construit deja foarte multe, sănătate și educație, prin proiectele menționate anterior „Sângele este viață” și „Cred în România”.
Chiar dacă acum avem propria fundație, susținem cu tărie necesitatea implicării cât mai multor persoane în susținerea acestor cauze prin orice modalitate se poate: donând sânge și/sau orice sumă de bani pentru achiziția de echipamente, participând ca voluntar la acțiunile Fundatiei.
O reușită notabilă: susținerea echipei României (Alexandru Glonțaru și Ștefan Iov) care a câștigat medalia de argint la Olimpiada Internațională a Proiectelor Mediului ştiințific
INESPO 2013
"Sinceritatea, onestitatea și integritatea sunt pilonii pe care este construită compania Star Storage."
Teodora Pohoață, Head of Marketing Star Storage & Vice-President of "Star Storage" Foundation



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite