Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Anihilati viermele Sasser!

26 Mai 2004




5. Reconectati-va computerul la Internet


6. Vizitati site-ul Microsoft pentru update de Windows
http://windowsupdate.microsoft.com
Lasati site-ul sa va scaneze computerul si instalati-va toate update-urile critice.


7. Asigurati-va ca nu mai exista nici o urma de infectie in computer


Vizitati pagina Microsoft dedicata acestui vierme: http://www.microsoft.com/security/incident/sasser.asp si faceti clic pe butonul pe care scrie „Check My PC for Infection“. Urmariti instructiunile oferite de Microsoft.


8. Daca restartarile computerului inca mai au loc


Faceti clic pe butonul „Start“ din coltul stanga-jos al ecranului si alegeti, din lista de optiuni, „Run“. Tastati „cmd.exe“ (scris fara ghilimele). In momentul in care apare fereastra de comanda, tastati „shutdown -a“ (inca o data, cuvantul trebuie sa fie scris fara ghilimele). Acest lucru ar trebui sa opreasca restartarile necontrolate ale computerului si sa va asigure suficient timp pentru a urma pasii de la punctul unu la punctul patru.


Computer Associates, F-Secure, McAfee, Symantec sau Trend Micro sunt doar cateva dintre companiile de securitate PC care au pus la dispozitia utilizatorilor de Windows uneltele necesare pentru a detecta si anihila viermele Sasser. De asemenea, instructiuni detaliate au fost expuse si de catre compania Microsoft. F-Secure a postat pe site imagini cu mesajele de eroare pe care sistemele de operare Windows 2000, Windows Server 2003 si Windows XP le afiseaza in momentul in care computerul este infectat cu Sasser.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Eugen Staicu
Observatie: Toate tratamentele impotriva sasser iau in calcul ca computerul functioneaza...dar ce faci cand acesta nici nu mai porneste? si apare mesaj de eroare cum ca procesu lsass.exe nu poate fi executat? Poate imi dati o solutie pe email...si va rog trimiteti pe adresa e_staicu@yahoo.com, ca daca nu rezolv problema greu mai citesc email-urile din adresa de companie. Multumesc
28 Decembrie 2006, 04:13:03