Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Observator fuziuni şi achiziţii

29 Octombrie 2015




În acelaşi timp, China şi-a continuat eforturile de a-şi extinde industria de semiconductori. Două exemple în acest sens sunt relevante. În cadrul primului, un fond de investiţii privat cu capital chinezesc a cumpărat OmniVision Technologies, o companie americană care produce senzori de imagine folosiţi în telefoane inteligente şi alte dispozitive. Cel de-al doilea exemplu a implicat firma olandeză NXP Semiconductors, care şi-a vândut divizia RF Power către un alt fond de investiţii chinezesc deţinut de stat, ca parte a efortului NXP de a obţine aprobarea pentru achiziţia Freescale Semiconductor, tranzacţie încheiată în primul trimestru al acestui an.

Regiunea EMEA
Volumul achiziţiilor din această regiune a crescut cu 25% în trimestrul doi, însă valoarea anuală agregată a crescut cu 357% în urma megatranzacţiei Nokia/Alcatel-Lucent de la începutul anului. Principalele motoare de achiziţie au fost sectoarele cloud/SaaS şi mobilitate, urmate fiind de securitate, tehnologii de plăţi financiare şi advertising şi marketing.

Remarcabile pentru această regiune au fost eforturile de achiziţie a unor jucători importanţi de pe piaţa americană. Exemple în acest sens sunt tranzacţia prin care francezii de la Capgemini au cumpărat firma americană IGATE Dlobal Solutions şi cea prin care un fond de investiţii britanic a achiziţionat compania americană Informatica, specializată în software de integrare date/SaaS.

Tot din această regiune provine şi una din cele mai interesante achiziţii de companii de tehnologie de către o firmă non-tehnologică. Producătorul german de cauciucuri şi componente auto Continental a cumpărat Elektrobit Automotive Group, un dezvoltator de software embedded pentru maşini care anterior reprezentase o divizie a companiei finlandeze Elektrobit Corporation. Achiziţia a fost explicată de Continental prin dorinţa companiei de a se extinde în zona sistemelor de conducere automată, asistată de tehnologie, a autovehicolelor.

Disclaimer: La realizarea acestui material au fost folosite surse publice de informaţii şi date.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite