Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Smart City, între oportunitate și necesitate

25 Noiembrie 2015




Exemple practice au venit însă nu doar de la firmele participante la conferință, ci și din partea reprezentanților Primăriei Capitalei și ai Universității Politehnica București, care au proiecte și inițiative importante în acest domeniu.

UPB a fost unul dintre promotorii conceptului «smart» în România și una dintre primele universități care l-a pus în practică în administrarea propriului campus. Lucrăm de câțiva ani la transformarea campusului și am reușit deja să fim producători de energie electrică și termică, prin intermediul propriei centrale de cogenerare, și să realizăm prima casă cu bilanț energetic pozitiv. O altă realizare importantă în domeniul «smart» este aceea că am reușit să obținem recent un grant din partea Administrației SUA pentru a transforma întregul campus într-un „smart green campus“. Vom putea astfel pune la dispoziția societății civile, administrației publice și mediului economic românesc un prim proiect «smart» integrat“, a explicat rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Un proiect în derulare
După două zile de dezbateri intractive, în care au fost exprimate zeci de puncte de vedere, întrebarea-capcană a profesorului Anton Anton. - „Smarter or better?“ - se prefigurează a fi una dintre principalele concluzii ale conferinței „Smart Cities of Romania“.

Răspunsul unanim al participanților este fără echivoc: „Smart City“ este și va rămâne încă pentru mult timp pe un subiect fierbinte pentru numeroase orașe, comunități și regiuni din România. Iar inițiativa „Smart Cities of Romania“ va trebui reiterată multi-anual, prin evenimente itinerante.



Tags: smart city

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite