Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

De ce este hiperconvergența noul boom al industriei IT?

21 Iunie 2016




Argumentele hiperconvergenței sunt:
• Creșterea gradului de flexibilitate - adăugarea/eliminarea de resurse se realizează rapid și simplu, în funcție de evoluția cerințelor de business, fără întreruperea sau afectarea funcționării sistemului;
• Îmbunătățirea nivelurilor de disponibilitate și protecție - soluțiile integrează funcționalități de restaurare automată, prevenind pierderile și compromiterea datelor și reducând riscul de downtime;
• Eficientizarea alocării resurselor - prin alocarea automată și dinamică a spațiului de stocare, puterii de procesare și lărgimii de bandă în funcție de vârfurile de încărcare și cerințele specifice fiecărui tip de aplicații și proces de business;
• Simplificarea proceselor de virtualizare - axate pe virtualizare, soluțiile de infrastructură hiperconvergentă permit dezvoltarea rapidă a mașinilor virtuale și balansarea încărcăturilor;
• Reducerea costurilor - prin simplificarea partajării resurselor și a efectuării operațiunilor curente pentru utilizare și întreținere.

Beneficii probate

ActualTech Media a comparat recent beneficiile așteptate de companiile care intenționează să adopte hiperconvergența cu câștigurile realizate deja de organizațiile care au implementat astfel de soluții. Diferențele dintre orizontul de așteptare și rezultatele obținute sunt minime:
• Îmbunătățirea nivelului de scalabilitate: beneficiu urmărit de 48% din companii și obținut de 42% dintre cee care au adoptat hiperconvergența;
• Creșterea eficienței operaționale: așteptat 43%, obținut 37%;
• Reducerea timpului de dezvoltare: așteptat 34%, obținut 32%;
• Economii de costuri: așteptat 34%, obținut 31%;
• Eficientizarea proceselor de backup și restaurare: așteptat 28%, obținut 28%;
• Creșterea agilității în provizionarea mașinilor virtuale: așteptat 23%, obținut 23%.
Rezultatele demonstrează că organizațiile înțeleg corect avantajele hiperconvergenței și explică creșterea rapidă a ratei de adopție.

„Data Center in a box"
La momentul actual, hiperconvergența este abordată în piață atât de vendorii software (Nutanix, SimpliVity, Pivot3, SpringPath, Gridstore etc.), cât și de producătorii OEM (reprezentați la vârf de Cisco și HP.) O delimitare riguroasă este dificil de făcut, pentru că apar permanent atât noi competitori (la finalul lui 2014, 20 de companii și-au anunțat intenția de a intra pe piață cu soluții), cât și noi parteneriate (de la începutul anului, Cisco a semnat deja cu SimpliVity și SpringPath).

Cisco a făcut o mutare importantă, în luna martie a.c, lansând produsul HyperFlex Systems (HX Data Platform). Soluția este dezvoltată pe componentele UCS Server (lider pe piață al serverelor blade x86) și soluțiile de rețelistică Cisco Fabric Interconnect, integrează soluția HALO de la Springpath și oferă suport pentru hypervisor VMware.

Flexibilitatea și scalabilitatea sporite reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale produsului Cisco - adăugarea de resurse de stocare și/sau procesare nu impune achiziția unui nou echipament, ci doar adăugarea în șasiu a unităților necesare. Conceput pe sistemul plug-and-play, HyperFlex poate fi configurat și scalat rapid, reducând timpul de punere în funcțiune la ordinul minutelor.

Platforma HX integrează funcționalități avansate de deduplicare și comprimare in line, care asigură reducerea volumelor de date cu până la 80%, precum și soluții de clonare, snapshot și restaurare, care cresc disponibilitatea. Produsul este proiectat să asigure un TCO redus cu până la 30% și un plus de 40% al performanței (raportat la soluțiile concurente). Poziționat sub titulatura „Data Center in a box“, Cisco HyperFlex este livrat în trei versiuni de configurație cu un sistem de licențiere simplificat.

Avantajele unui partener consacrat
Cu o experiență de peste 18 ani în livrarea de sisteme de infrastructură IT, Datanet Systems este principalul partener Cisco în România și unul dintre cei mai calificați integratori de sistem pentru centre de date din țară. Compania are parteneriate încheiate cu Cisco (Gold Partner), EMC (Silver Partner), Fujitsu, NetApp, VMware, Veeam, Dell, Microsoft.

Datanet asigură servicii de proiectare, implementare, migrare și suport tehnic pentru următoarele sisteme din cadrul centrelor de date: networking, storage networking, software defined networking, storage, software defined storage, backup & recovery, disaster recovery și orchestrare pentru disaster recovery, private cloud, private cloud management and orchestration, computing, virtualizare de aplicații și desktop-uri, migrare din mediul fizic în cel virtual, hiperconvergență.

Soluțiile tehnice propuse de Datanet sunt validate în prealabil în laboratorul intern, în care sunt pre-testate caracteristicile tehnice, procesul de migrare de la sistemele actuale la noua tehnologie și stabilitatea produselor software propuse.

Datanet Systems a finalizat cu succes numeroase proiecte de infrastructură de centre de date, precum: infrastructuri de networking cu Cisco ACI, sisteme de înaltă disponibilitate alcătuite din gamele de produse Cisco Nexus și MDS, sisteme la cheie care includ virtualizare, stocarea datelor, servere și comutatoare SAN, proiecte de migrare de la servere fizice la sisteme virtualizate, sisteme la cheie de servere, stocare și virtualizare cu mai mult de 12 TB RAM, pentru numeroși clienți din zona financiar-bancară, operatori telecom, sănătate și sectorul public.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite