Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICPE-CA: Stocarea energiei prin hidrogen

27 Octombrie 2016




Compuşii intermetalici de tip AB5 din sistemul La-Ni, aliaţi cu diferite elemente de adaos, reprezintă o altă clasă de materiale stocatoare de H2 (tab. 3).



În colaborare au fost dezvoltate cercetări pentru realizarea unui compresor termic pe bază de hidrogen ultrapur destinat pilelor de combustie şi vehiculelor hibride în trei trepte de presiune, pentru care s-au folosit materiale stocatoare de hidrogen de tip La-Ni-Al si La-Ni-Cu.

Rezultatele inovative ale acestor cercetări au fost brevetate sau sunt în curs de brevetare.

Aplicaţii şi beneficii
Stocarea hidrogenului sub formă de hidrură metalică, cu minimum de volum şi în condiţii de securitate maximă, poate fi folosită pentru aplicaţii în domeniul rezervoarelor de hidrogen pentru alimentarea pilelor de combustie sau a altor surse autonome de energie.



Cercetările ICPE-CA pot conduce la generarea unor importante efecte socio-economice şi de mediu, în contextul operaţionalizării unei soluţii economice de stocare, prin utilizarea unor materiale relativ ieftine şi cu absorbţie de hidrogen la temperatura camerei. De asemenea, efecte benefice pot apărea în urma dezvoltării automobilului ecologic, alimentat cu hidrogen, sursă de energie curată, abundentă şi inepuizabilă.

Cercetările ICPE-CA merg în direcţia soluţiilor inovative, menite să îmbunătăţească tehnologiile de stocare a energiilor curate, în general, şi a hidrogenului, în cazul de faţă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite