Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Selectia aplicatiilor software – intre ciocanul cerintelor si nicovala preturilor (I)

24 Iulie 2006




a. Paradigma „best practices” – sistemul/aplicatia contine cele mai bune procese posibile, iar clientul, in numele progresului, ar face bine sa se sacrifice si sa se adapteze la cerintele inteleptei aplicatii.


b. Paradigma „se poate orice” – orice cerinta a clientului, oricat de neimportanta si de deplasata (a se citi contraproductiva) ar fi, poate si va fi implementata in sistem.


Cei care inca mai cred ca furnizorii adopta acest punct de vedere din motive filosofice, ar face bine sa se mai gandeasca... Adeptii best practices sunt acele companii interesate in vanzarea de licente software pentru aplicatii extrem de dificil or imposibil de modificat, in timp ce adeptii lui se poate orice sunt de fapt dezvoltatorii de software la comanda deghizati in furnizori de solutii , unde de fapt aplicatia urmeaza a fi scrisa, pe genunchi si pe banii clientului.


Abordarea echilibrata – altminteri destul de evidenta – este de a accepta standardizarea si adaptarea proceselor non-critice la cerintele aplicatiei, in timp ce aplicatia este cea care trebuie adaptata la cerintele unice ale proceselor critice.


(Continuarea in numarul viitor)




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite