Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

PRIA IT&C and Intellectual Property IASI

09 Martie 2018





PRIAevents, in parteneriat cu OSIM si ORDA, organizează conferința PRIA IT&C and Intellectual Property IASI – eveniment complex, dedicat transformării digitale, proprietății intelectuale pentru IT și dezvoltării în 14 martie 2018, la hotel Unirea, sala Vega.
Antreprenori, reprezentanti ai companiilor multinationale, specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai co mpaniilor de IT își vor da întâlnire la conferința PRIA IT&C Intellectual Property Timisoara, care va fi unul dintre cele co mplexe evenimente de inovație, transformare digitală și protecție IT&C din regiune. Astfel va deveni cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din do meniu și de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C după cum urmează:Cloud
• GDPR
• IP for IT
• Soluții de business pentru gestionarea clienților
• Soluții pentru eficientizarea activităților angajaților

Trăim într-o era digitală, o eră a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală. În zilele noastre, industria digitalizată creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța, de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia si multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizarii.

Investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori, și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală – drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design, la tehnologii de stocare în cloud, GDPR, data & artificial intelligence

În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele. Un loc de muncă modern, aplicațiile pe care le folosim la locul de muncă, infrastructura pe care o folosesc companiile pentru stocarea datelor, inteligența artificială și nu numai.

De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass - mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

AGENDA


09.30 - 10.00 - Înregistrarea participanților
10.00 - 12.30 - IT&C SI PROPRIETATE INTELECTUALĂ. TRANSFORMARE DIGITALĂ.
CLOUD. PROTECȚIA DATELOR PERSONALE. STUDII DE CAZ. NOUTĂȚI LEGISLATIVE


• IT&C ȘI TRANSFORMARE DIGITALĂ
Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru?
Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?
Soluții de business pentru gestionarea clienților. Solutii pentru eficientizarea activitatilor angajaților
Cum va revoluționa transformarea digitlă economia?

IP PENTRU IT
OSIM - Strategia dezvoltării protecției proprietații industriale în România și aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz;
Licențele și drepturile de autor. Ce ar trebui să știe companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licențele sau le distribuie?
Care sunt provocările pentru programele open source? Ce ne sfătuiesc consultanții și ce trebuie să știe companiile care dezvoltă, distribuie sau utilizează astfel de produse?
Legislația Europeană și națională privind proprietatea intelectuală. Cum sunt aplicate și care sunt particularitățile acestora pentru sectorul IT&C? Reformarea proprietații intelectuale în România, în contextul actual European;
Contrafacerea și pirateria în proprietatea intelectuală în IT&C;
Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor daca sunt copiate numai părți funcți ale codului software?



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite