Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ATEN: integrare superioară a resurselor IT, în pas cu revoluția AI

14 Decembrie 2023




În domeniul bancar ați finalizat de puțin timp implementarea unei soluții de securitate pentru o importantă instituție din România. În ce a constat acest proiect?
În principiu şi băncile au aceleaşi nevoi de management a resurselor digitale ca sectorul educaţional, dar trebuie să fie mult mai strict şi mai securizat. ATEN România are echipamente de top pentru sectorul bancar şi cel de apărare, unde nevoia de protecţie şi de control a informaţiilor este foarte mare. Avem KVM-uri securizate care permit controlul serverului doar pe baza unui stick cu ID-ul personal. În cazul în care forţezi accesul, echipamentul se strică şi se taie complet legătura fizică cu serverele respective. Gradul de absorbţie a echipamentelor noastre extrem de specializate este unul destul bun ţinând cont de faptul că nişa este foarte îngustă. De asemenea, pe fondul conflictelor care se întâmplă la graniţa noastră, investiţiile în sectorul militar au crescut masiv şi mai multe ministere de apărare din zona balcanică investesc în echipamentele noastre.

Dincolo de zona critică a existenței noastre, există și o componentă recreațională. Industria de gaming și de eSports a devenit imensă şi se află în continuare în ascensiune. Este o „arenă” în care ATEN poate performa în special prin soluţiile sale de conectivitate AV… Aveţi proiecte relevante în această direcţie?
Contribuim la dezvoltarea acestei industrii aflată într-o expansiune extraordinară, colaborând cu cei care o cresc şi o fac posibilă: producătorii de jocuri. Avem în România colaborări de succes cu unii dintre marii producători pe parte de dezvoltare a centrelor de date, prin faptul că am făcut posibil controlul distant pentru programatorii de jocuri, astfel încât toate resursele rămân securizate într-o cameră IT. O consolă de jocuri pentru uzul programatorilor costă de la 100.000 de euro în sus… Faptul că nu sunt supuse riscurilor utilizării şi disponibilizării lor fizice creează un mare confort proprietarilor, care dau acces remote pentru folosirea acestor echipamente foarte scumpe. Prin transmitere-receivere ATEN performante permitem ca imaginile cu rezoluţii foarte mari (4k,8k) să ajungă fără probleme la programatori, fluxul audio-video circulă fără întreruperi. Noi le-am oferit totodată şi echipamente de control a acelor console, de la distanţă. Putem afirma că suntem un contributor esenţial, de bază, inclusiv în această industrie în evoluție.

Creșterea gradului de conștientizare și a apetitului pentru soluții profitabile
La sfârșitul lui 2023 vă invităm să faceți bilanțul calitativ al acestui an, mai ales în contextul în care subsidiara pe care o reprezentați și-a crescut rolul strategic în România și în regiune. Cum arată planul de perspectivă?
Rezultatul cu gradul cel mai mare de impact înregistrat a fost acela de a reuşi să deschidem ochii, să creştem gradul de conştientizare în ceea ce priveşte capacitatea echipamentelor şi a soluţiilor ATEN de a contribui la modernizarea business-ului partenerilor noştri, sau la îmbunătățirea calității mediului, în cazul clienţilor finali. Am reuşit acest lucru nu prin prezentări de produse, ci prin prin prezentări de rezultate şi moduri noi de funcţionare ale altor parteneri. ATEN România va continua acest transfer de know-how şi procesul de educare a pieţei, în consonanță cu rolul asumat de integrator de soluţii sau project manager, urmând ca anul viitor să avem programe de training chiar şi pentru utilizatorii finali.
Tehnologia a devenit foarte complexă, dar şi indispensabilă. Prin prisma vizualizării şi înţelegerii rezultatelor finale clienţii au realizat ce pot solicita. Ne propunem să avansăm şi mai mult pe această direcţie şi să creştem apetitul pentru integrări mai vaste. Vom avea evenimente dedicate pe anumite verticale industriale, parteneriate cu noi vendori pe care îi vom atrage în ecosistemul nostru şi împreună vom convinge clienţii să adopte soluţiile care îi pot ajuta, pe cele care le pot face activitatea şi viaţa mai uşoară, dar şi mai profitabilă.
Rezultatele strategiei noastre vor veni natural. Deja avem proiecte extrem de complexe de infrastructură în transporturi, în sănătate, în învăţământ, în administraţia publică, pe parte de orașe digitale, survenite nu prin eforturi directe de vânzare, ci pe conştientizare şi pe puterea unor exemple şi rezultate concrete, de excepţie. Clienţii au simţit care este potenţialul soluţiilor noastre, au prins curaj, vin cu solicitări care ne provoacă la nivel de proiectare, implementare ori dezvoltare. Din acest punct de vedere, perspectivele şi oportunităţile sunt numeroase și încercăm să transmitem cât mai repede și mai bine expertiza noastră, pentru a ţine pasul cu toate dezvoltările și provocările tehnologice care prind viață în jurul nostru.n



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite