Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Inovația românească în lupta împotriva cancerului: soft dezvoltat la Cluj, testat cu succes în 12 clinici din țară.

03 Aprilie 2024




Pentru ca aplicația să poată fi distribuită la scară largă și să ajute la salvarea câtor mai multe vieți la nivel mondial, mai este necesară obținerea certificării și marcajului CE. „Primele rezultate în urma studiului clinic sunt deja disponibile, iar mare parte din documentația necesară pentru obținerea acestei aprobări europene este realizată. Lucrăm la acest obiectiv de mai bine de doi ani și sperăm că în următoarele 6 luni să finalizăm și acest proces”, completează Dragoș Dușe.

Cel mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății estimează 20 de milioane de cazuri noi de cancer la nivel global, doar în 2022. Mai mult, se preconizează că aceste cifre vor crește cu circa 60% în următoarele două decenii. În România, numărul de noi cazuri de cancer a crescut cu 21% în 2023, până la 550.000 de noi pacienți care luptă pentru viața lor

Soluția creată de clujenii de la Synaptiq luptă pentru un viitor în care tratamentul cancerului e mai rapid, mai precis și mai accesibil. Prin integrarea inteligenței artificiale în asistența medicală, aplicația Mediq oferă fiecărui pacient cele mai bune șanse de luptă împotriva cancerului.

Compania Synaptiq a fost fondată acum mai bine de trei ani la Cluj de Dragoș Dușe, Roxana Săbău, Diana Andrițchi și Lucian Bicsi, iar la momentul actual echipa este formată din 18 membri. Echipa Synaptiq reunește ingineri și specialiști în business, cu studii și doctorate la facultăți din țară și străinătate, precum Universitatea din București, Amsterdam, Munich și Heidelberg, dar și 10 medici radioterapeuți cu înaltă competență și experiență în domeniul inteligenței artificiale aplicate în radioterapie, toți din România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite