Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Padurile din zona Targu-Jiu vor fi monitorizate cu ajutorul unei solutii geospatiale

21 Martie 2007




In cazul cand este schimbat temporar modul de folosinta al terenului, atributele parcelei vor evidentia momentul de timp la care a disparut parcela si momentul de timp la care a fost replantata. De exemplu, atunci cand o parcela este defrisata pentru exploatari miniere de suprafata, la finalizarea extragerii carbunelui, parcela de teren trebuie redata aceluiasi tip de folosinta. In acest fel, Agentia de Protectie a Mediului poate monitoriza parcelele de padure care temporar capata alta destinatie.


Schimbul de date cu alte tipuri de software geospatial


Prototipul aplicatiei GIS a fost implementat folosind pachetul software Geomedia al firmei Intergraph, platforma utilizata de Primaria Municipiului Targu-Jiu si Consiliul Judetean Gorj. Acest software are capacitatea de a integra si exporta date din/in alte pachete software incluzand cele ale solutiilor utilizate de Agentia de Protectie a Mediului Gorj si Directia Silvica Gorj. Astfel, a fost creat mediul optim pentru schimbul de date intre organizatiile care participa la acest proiect, dar si pentru dezvoltarea pe viitor a unei solutii exploatabile de catre mai multe institutii ale caror activitati sunt convergente in problema monitorizarii padurilor din jurul municipiului Targu-Jiu.


Avantajele dezvoltarii sistemului:
- integrarea seturilor de date, ceea ce va permite analize mult mai complexe si mai cuprinzatoare;
- imbunatatirea accesului la informatie a tuturor celor implicati in managementul acestor resurse;
- proces de luare a deciziilor mai informat, bazat pe date reale, furnizate mult mai rapid.


Mugurel_PredescuNe place sa credem ca, prin acest articol, am reusit macar sa exemplificam felul in care utilizarea tehnologiei geospatiale ajuta la luarea celor mai bune decizii pentru imbunatatirea mediului natural, fie ca vorbim de fauna, dar si de flora. Cum nu e un secret pentru nimeni ca orice actiune in directia conservarii mediului natural este de natura sa contribuie si la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor, suntem convinsi ca zonele in care resursele naturale sunt administrate cu grija si responsabilitate reprezinta o optiune durabila pentru orice echipa de guvernare. Prin modelarea mai multor scenarii posibile si probabile, solutiile geospatiale pot oferi echipelor manageriale o avanpremiera virtuala a tuturor efectelor pozitive si/sau negative ale interventiilor umane asupra resurselor naturale, cum este padurea, inainte ca acestea sa se intample. Aceasta este cea mai mare contributie a solutiilor geospatiale la administrarea unei resurse pe cat de pretioase, pe atat de greu de revitalizat, o data distrusa.


Mugurel Predescu, coordonator informatica, Primaria Municipiului Targu-Jiu



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite