Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

E-mail security - noi perspective

21 Martie 2007




Securitate centralizata pentru e-mail


In actuala conjunctura a proliferarii atacurilor si amenintarilor via Internet, producatorii de solutii de securitate ce se adreseaza aplicatiilor de e-mail s-au indreptat catre o solutie centralizata de securitate (hardware) incluzand aplicatii antispam, antivirus si firewall, la care se adauga conformitatea cu standardele si regulamentele de securitate a informatiei, cat si servicii de encriptare a datelor. Aceasta combinatie de aplicatii integrata ca un tot este, in mod clar, cea care va “conduce” trendul securitatii centralizate a informatiilor in urmatorul interval de timp. Pentru companiile care implementeaza prima data o solutie de securitate pentru e-mail, aceasta optiune “all-in-one appliance” reprezinta, fara doar si poate, cea mai buna alegere. O alta forta majora ce sustine controlul centralizat al e-mail-ului este contextul legislativ impovarator al majoritatii organizatiilor mari. Astfel, in opinia specialistilor, organizatiile care pana acum au lucrat cu solutii disparate, vor migra incet-incet catre o solutie centralizata (hardware sau software). Aceasta, din doua motive: primul ar fi dat de diferentele evidente de cost si administrare existente intre o solutie centralizata si un mix de solutii separate, iar al doilea, si mai important, ar aparea deoarece solutiile centralizate de securitate vor atinge un nivel de performanta si siguranta care va determina o nerentabilitate mare a vechilor solutii, ducand la abandonarea lor. Cu toate ca nu exista nici un motiv tehnic pentru care securitatea aplicatiilor de e-mail sa fie centralizata, solutiile integrate cu costuri reduse au determinat un nou trend in industria de specialitate: este mai ieftin, nu doar ca achizitie, ci si ca administrare, sa instalezi o solutie centralizata decat o serie de solutii punctuale.


Sfaturi pentru alegerea unei solutii de filtrare de e-mail


* Verificati cat de bine se integreaza produsul in retea impreuna cu aplicatiile de securitate existente, cum ar fi firewall-ul si antivirus-ul. Va cauza noua solutie o latenta a retelei sau va complementa celelalte aplicatii?


* Efectuati o evaluare a modului in care sistemele de blocare de e-mail si cel antispam ale produsului functioneaza. Folosesc “liste negre” sau sunt motoare de cautare care investigheaza patern-uri si expresii sau cuvinte cheie (cum ar fi „Viagra“) si le adapteaza la noi amenintari?


* Produsul este destul de flexibil pentru a suporta modificari atunci cand politicile de e-mail ale organizatiei se modifica sau este dificil sa fie ajustat la nevoile de securitate?


* Asigurati-va ca produsul are functia de raportare, ca sa puteti analiza traficul si sa puteti initia schimbarile necesare atunci cand sunt implementate noi reguli sau cand se modifica amenintarile.


Theodor Nitu
theodor.nitu@marketwatch.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite