Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Accesul Optic de Banda Larga(II) – Reteaua de acces in UE

21 Martie 2007




Mai mult de atat, comisia europeana nu va dezvolta un nou cadru de reglementare inainte de inceputul lui 2007. Europa si piata sa de banda larga vor trai intr-un mediu de reglementare incert pana atunci. Mai mult de atat, alte tari dezvoltate precum SUA, Japonia si Coreea sunt mult mai dezvoltate in cursa pentru broadband.


Reglementarea in alte tari


Statele Unite – Din 2003, cand desi bine sustinuta tehnologic, dezvoltarea broadbandului era marcata de o lipsa de investitii in infrastructura. De atunci autoritatile americane au adoptat cateva mijloace care au condus la un efort de crestere al investitiilor in companiile de telecomunicatii majore. Principalele masuri adoptate sunt:


* Prioritatea in cresterea vitezei de acces la retea


* Eliminarea progresiva a politicii de degrupare de bucla locala


– Suprimarea accesului partajat


– Stabilirea datei de finalizare ULL (2010)


* Se renunta la reglementari in dezvoltarea noii infrastructuri


Evident ca aceasta standardizare pozitiva a avut un raspuns imediat din partea marilor companii de telecomunicatii care au inceput o crestere a investitiilor in noua infrastructura de banda larga, in retelele de acces si in special in dezvoltarea infrastructurii FTTx.


Japonia – Piata japoneza de banda larga este in prezent competitiva. Aceasta si initiativa publica de a promova si facilita investitiile in infrastructura protejeaza pariurile pe tehnologiile FTTx ale operatorilor de telecomunicatii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite