Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

INCDFM dezvolta materiale cu IQ superior

28 Aprilie 2007




Aceste realizari sunt posibile datorita fondurilor ce vin de la bugetul de stat – peste 90% – prin sistemul competitional promovat de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Institutul are insa acces si la finantare din proiecte europene sau din granturi academice. Cele peste 2 milioane de euro obtinute in ultimii doi ani au permis dotarea laboratoarelor cu tehnica de ultima generatie si participarea la proiectele internationale, sustine domnul director al INCDFM – doctor Stefan Frunza. Acesta arata ca suma depaseste totalul fondurilor din ultimii 15 ani.

Personal

Institutul are si o importanta componenta formativa, cercetatorii de aici asistand studentii in realizarea lucrarilor de licenta, de disertatie sau de doctorat. Dintre cei 250 de angajati, 214 sunt implicati direct in cercetare-dezvoltare. Printre acestia: 14 conducatori de doctorat, 98 de doctori si 52 de doctoranzi.

Text si foto de Eduard Paraschiva



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Piticescu Radu
Revist nu se numeste IFTM ci Journal of Optoelectronics and Advanced Materials si este editata de INOE 2000 si nu de IFTM. Doar redactorul sef dl. Dr. Mihai Popescu este de la IFTM.
16 Ianuarie 2009, 07:30:17