Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

WiMAX Revolution E începe la Timişoara

12 Decembrie 2007




“Echipa noastră R&D din Timişoara este una din cele mai importante echipe de dezvoltare WiMAX Rev-e din cadrul Alcatel-Lucent. Aceasta ne oferă un avantaj competitiv pe piaţa serviciilor WiMAX în întreaga regiune, deoarece în prezent avem capacitatea de a asigura soluţii de ultimă oră WiMAX Rev-e precum şi asistenţă tehnică şi servicii profesionale de înaltă calitate, foarte aproape de nevoile clienţilor noştri”, a declarat Dan Bedros, Preşedinte Alcatel-Lucent pentru Sud-Estul Europei.



Alegerea Alcatel-Lucent în cadrul Consiliului de Administraţie al WiMAX Forum® în luna februarie anul trecut a reprezentat de asemenea un reper important – o recunoaştere a angajamentului şi contribuţiei societăţii la creşterea rapidă a comunităţii WiMAX şi a poziţiei sale de lider tehnic în tehnologii WiMAX.


Acest lucru face din Alcatel-Lucent un furnizor cu o dotare şi poziţie ideală pentru a sprijini operatorii wireless în proiectarea, furnizarea, dezvoltarea şi realizarea de venituri potenţiale ale reţelelor wireless şi pentru a asigura livrarea de servicii de voce şi broadband wireless de înaltă calitate pentru toţi utilizatorii. WiMAX reprezintă un element cheie al strategiei broadband wireless al Alcatel-Lucent şi o opţiune solidă pentru livrarea de servicii wireless de mare viteză şi de înaltă calitate oriunde, oricând.


Alcatel-Lucent a furnizat infrastructura WiMAX unor operatori cum ar fi OneMAX (Republica Dominicană)- prima reţea comerciala din lume WiMAX Rev-e din spectrul de bandă de 3.5 GHz SHD (o companie mixtă între SFR şi Neuf Cegetel din Franţa), Bollore (Franţa), Telmex (Chile), Far EasTone (Taiwan), Primus (Canada), Synterra (Rusia), Orascom/Mobilink (Pakistan), VSE NET (Germania), ACCA (Japonia), şi mulţi alţii.


Alcatel-Lucent este cel mai puternic reprezentant al industriei pentru ecosistemul de terminal deschis (ne-proprietar), fără de care penetrarea pentru mass-market a WiMAX-ului nu ar cunoaşte dinamismul de astăzi. Prin intermediul programului său activ intitulat “Program CPE (Echipament Sediu Client) Deschis”, societatea promovează un ecosistem puternic, asigurând accesul operatorilor WiMAX la cea mai largă gamă de terminale posibile. Cu peste 12 parteneri (şi numărul este în continuă creştere), lista cuprinde producători de chipuri de marcă cum ar fi Intel, Runcom, Sequans, Beceem precum şi producători de aparatură precum Zyxel şi Kyocera în lista lor de producători.


În România, din păcate serviciile comerciale WiMAX întârzie, aşteaptând alocarea licenţelor naţionale şi locale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite