Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Nistoran vrea resuscitarea priorităţilor ANRCTI

25 Septembrie 2008




Nistoran spune că, în mod teoretic, introducerea unei astfel de tehnologii ar lovi în operatorii de cablu, dar pentru moment nu reprezintă o ameninţare.


„Ei, operatorii de cablu, ca model de business, ar trebui să se ducă spre servicii cu valoare adăugată, precum simularea DVR (digital video recording). Înregistrezi acum şi vezi peste şapte ore”, explică Nistoran.


În plus, afirmă oficialul, operatorii de cablu au un alt model de business, de comunicaţii integrate, adică Internet, telefonie şi televiziune.


„Tehnologia DVBT este dezvoltată în majoritatea ţărilor europene. În plus, cabliştii pot pune în pachet şi canale din străinătate”, spune Nistoran.


Preşedintele autorităţii în comunicaţii spune că deocamdată nu ştie cât ar putea costa o licenţă DVBT. „O să facem un studiu. Nu am nicio cifră în momentul de faţă”, afirmă Nistoran.

Arhiva electronică, disponibilă până la sfârşitul anului

O altă prioritate a ANRCTI sunt normele de aplicare pentru legislaţia arhivei şi semnăturii electronice.


Preşedintele ANRCTI a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că până la sfârşitul anului vor apărea normele de aplicare pentru arhivarea electronică şi marca temporală, pentru care există doar bază legislativă.

Lupta antispam se înteţeşte

Nistoran vrea să revigoreze departamentul de luptă antispam al ANRCTI. Prin spam, şeful ANRCTI înţelege trimiterea nesolicitată de mesaje electronice comerciale.


„O să dăm amenzi foarte multe şi foarte mari. Minim este de 1.000 lei, maxim 50.000 lei. O să dăm 100 de amenzi de 5.000 lei”, spune Nistoran.

Dezechilibrele pieţei de telecomunicaţii

„Vom încerca să păstrăm echilibrul în piaţă, mai ales între marii jucători”, spune Nistoran.


Până acum, crede şeful ANRCTI, în piaţa de telecomunicaţii au fost generate mici dezechilibre pentru că diverşii furnizori de comunicaţii au intrat unii în piaţa altora. Şi-au atacat afacerile de bază, făcând trecerea din pieţele de telefonie în pieţe de Internet, şi din pieţe de Internet, în pieţe de televiziune.


„De exemplu, Romtelecom a răspuns la RDS, care era televiziune, dar a rupt tarifele de telefonie fixă. Atunci Romtelecom a venit şi el şi a făcut platformă de televiziune prin satelit şi i-a rupt pe ăştilalţi. S-au atacat fiecare în core business-ul celuilalt. A fost un dezechilibru din această cauză”, spune Nistoran.


Un alt factor destabilizator a fost generat datorită deciziilor care s-au luat de către autorităţi, care au fost partizane.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite