Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cursuri de project management īn universităţi

01 Iulie 2009




Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, profesor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice SNSPA din anul 1998, are, de asemenea, şi o experienţă bogată ca project manager, începând cu anul 2001, precum şi ca trainer şi consultant în managemenentul proiectelor (din 2006). Alina Bârgăoanu deţine certificarea Project Management Professional (PMI) şi este vice-preşedinte pentru comunicare al PMI Chapter Romania din anul 2008.


În anul universitar 2007-2008 s-au înmatriculat 44 de studenţi pentru cursurile de zi, iar 264 au ales studiile masterale în sistem online. Anul universitar 2008-2009 numără
60 de studenţi la zi, iar pentru Masteratul de Managementul Proiectelor online numărul studenţilor este de 267.


În cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din SNSPA, cursurile de Project Management sunt organizate, în mare parte, pentru Masteratul de Managementul Proiectelor, însă şi la nivelul studiilor de licenţă se susţin cursuri în domeniu, precum Managementul Proiectelor, Strategii de atragere a finanţării de la Uniunea Europeană sau Managementul proiectelor din Fondurile Structurale.


Universitatea influenţează decisiv succesul unui business. Calitatea sistemului de învăţământ românesc a fost mereu recunoscută la nivel internaţional, datorită numeroaselor premii câştigate de elevii şi studenţii noştri în diferite competiţii cu profil informatic, în special. Însă, în spatele acestei imagini foarte bune în lume, se ascund destul de multe probleme, pe care învăţământul din România încearcă să le depăşească, nu fără considerabile eforturi. Adoptarea noilor noţiuni, precum managementul de proiect, reprezintă doar unul din paşii pe care învăţământul superior românesc încearcă să-i facă nu numai pentru păstrarea imaginii, ci şi pentru a satisface nivelul mare de interes al studenţilor pentru acest domeniu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite