Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Hackerii trag biletul castigator: cacealmaua „Phishing“!

17 Decembrie 2004




Pentru moment, va sugeram sa tineti acest e-mail secret. Nu incercati sa contactati FBI. Va vom contacta imediat ce veti face plata catre James Douglas. Va incerca sa-si incaseze banii, iar noi il vom aresta si va vom contacta imediat.


Cu respect, echipa FBI


Veti spune ca e o gluma. Cine poate fi atat de credul incat sa cada in plasa unui astfel de mesaj? Nu fiti asa de siguri...


Care e morala?


Comertul electronic din Romania este inca un prunc in fasa. In ceea ce priveste update-urile de securitate, exista putine companii romanesti care ofera asa ceva si prea putini infractori care sa le cunoasca. Deocamdata nu s-au semnalat cazuri de inselatorii „phishing“, „poate doar practicanti ai unor astfel de activitati“, mi-a sugerat cineva de la compania de securitate Softwin. In orice caz, preventiv, publicul romanesc trebuie tinut la curent cu informatii detaliate despre acest tip de ilegalitati. Va veni momentul cand poate se va confrunta cu situatii similare. Voi incerca in mod constant sa completez acest subiect in numerele viitoare ale revistei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite