Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Soluţii IT pentru Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă

28 Noiembrie 2009




Repartizarea persoanelor pentru cazare se realizează automat, metoda implicită realizând prioritar repartiţia persoanelor care se înrudesc, pentru reunirea familiilor, urmând a fi repartizate la etajele inferioare femeile şi persoanele în vârstă, fiind de asemenea urmărită gruparea persoanelor cu domiciliul în aceeaşi localitate.


Aplicaţia permite modalităţi avansate de căutare (un segment de text în oricare din câmpuri, căutare prin filtrare consecutivă a câmpurilor, căutare după valoarea unui câmp etc.), inclusiv căutarea/afişarea pe criterii geospaţiale.


Metoda „căutare prin completarea filtrelor” se utilizează în situaţia în care se cunosc detalii despre persoana căutată şi constă în parametrizarea succesivă a filtrelor de căutare – de exemplu: „nr. registru”, „nume”, „prenume”, etc.). Metoda permite obţinerea unor rapoarte complexe, cum ar fi:


- situaţia nominală a femeilor cazate în vârstă de peste 60 de ani, evacuate din Călăraşi cu prenume Georgeta
- situaţia numerică a persoanelor care au solicitat depozitarea bunurilor de valoare şi au fost transportate la spital


„Căutarea avansată se utilizează atunci când se cunosc doar informaţii generale. Spre exemplu, nu se ştie dacă Vladimir este numele de familie sau prenumele persoanei căutate şi nu se ştie dacă are domiciliul în Galaţi sau dacă a fost doar evacuată din Galaţi”, precizează Claudiu Zoicaş.


Metoda de căutare complexă se utilizează atunci când se doresc rapoarte operative şi permite obţinerea unor rapoarte avansate, prin cumularea căutării avansate cu cea a completării filtrelor. Spre exemplu se poate obţine, la momentul îmbarcării pentru părăsirea taberei, lista nominală a tuturor copiilor care nu au rude în tabăra de sinistraţi, şi care au fost evacuaţi din Galaţi, fără să aibă domiciliul în această localitate.


Planurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana pentru 2010 vizează şi dotarea autospecialelor cu tablet PC-uri, pentru eficientizarea colaborării dintre echipajele din dispecerat şi cele din teren.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
pompieru
eee, merge SMISU? parca trebuia pornit din 2009, se termina 2010 in curand si SMISU e pe undeva, nu stiu unde ca nu se vede. Suna bine in scris, si cand citesti ce va face.... intrebarea e FACE? inca nu da o saaaa facaaaaa.......
05 August 2010, 12:54:32