Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Star Storage lansează soluţia Virtualised Desktop Infrastructure

02 Mai 2010




Din punct de vedere al beneficiilor, sunt două perspective: cea a utilizatorului şi cea a departamentului IT. Utilizatorii au nevoie de eficienţă şi flexibilitate, iar IT-ul pune mare preţ pe securitate şi administrare centralizată. Soluţia de virtual desktop uneşte cele două perspective, acoperind ambele tipuri de cerinţe. Utilizatorii au acces oricând şi oriunde, iar managerii IT au control deplin, întregul sistem fiind la dispoziţia lor în Data Center.


Se adaugă o a treia perspectivă, cea de business, unde beneficiile se traduc în reducere de costuri. Din punctul meu de vedere, o soluţie de virtualizare a desktop-urilor aduce o reducere de până la 50% a costurilor asociate achiziţiei, punerii în funcţiune şi administrării clasice a acestora, procent care, într-o companie medie, poate depăşi lejer 100.000 de euro.


Pe ce se bazează oferta Star Storage?

Pe această linie de business, Star Storage are o ofertă completă, end to end. Putem oferi o soluţie virtual desktop atât pe infrastructura proprie a clientului, cât şi ca serviciu prin Data Centerul pe care îl deţinem. Apelând la Star Storage, clientul are libertate deplină de alegere între CAPEX şi OPEX. Soluţia se bazează pe produse VMware, tehnologie pentru care avem un număr mai mare de oameni certificaţi decât orice altă companie din România. Echipa Star Storage conţine 6 ingineri specializaţi pe implementare şi service, 2 consultanţi presales şi 9 specialişti acreditati pe segmentul de vânzări. În mod curent, avem în derulare 7 proiecte de nivel enterprise, în domenii precum fianciar-bancar, petrolier, utilităţi şi sector public. Practic, implementate pe infrastructură proprie, aceste solutii sunt eficiente pentru companii de nivelul enterprise şi mari/medii. Pentru companii mai mici, doar varianta „serviciu“ poate fi atrăgătoare, altfel investiţia iniţială fiind prea solicitantă. În mod concret, abordăm un proiect de implementare a unei soluţii de virtual desktop cu o analiză la nivelul întregii companii prin care identificăm tipurile de utilizatori. Nu toţi utilizatorii se pretează pentru virtualizarea desktopurilor şi de aceea propunem soluţii bazate pe grupuri specifice, putând combina astfel staţiile locale cu cele virtualizate.


Cum estimaţi că va evolua gradul de penetrare al acestui tip de tehnologii?

Tehnologiile şi soluţiile de virtualised desktop infrastructure (VDI) sunt încă tinere, însă oportunităţile nu lipsesc. Mai multe companii abordează această piaţă, inclusiv alţi parteneri locali ai VMware, ceea ce generează un plus de notorietate. Cred că piaţa de profil va evolua foarte bine ajutată şi de criza economică. VDI este o soluţie care se mulează foarte bine pe contextul economic actual, ajutând managerii IT să ţină costurile sub control. Virtualizarea devine un subiect ”hot” şi în România, clienţii arătând un interes tot mai ridicat şi deschidere către discuţii.


Personal, cred că în următorul an şi jumătate creşterile pe această tehnologie pot fi şi peste 100%.


Telefon: +4 0731 000 555
Fax: +4 (021) 242 13 97
consultant-infrastructura@star-storage.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite