Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

PM īn administraţia publică: ciuca bătăilor

02 Mai 2010







Peste 100 de funcţionari publici au urmat cursuri PM în 2008

Fostul INA (Institutul Naţional de Administraţie) a organizat, în 2008, 41 de programe de formare continuă, în domeniul „Proiecte şi finanţări”, la care au participat 893 de persoane (funcţionari publici, contractuali) din administraţia publică centrală şi locală. Din cele 41 de programe, 7 programe au fost destinate, ca structură şi abordare, problematicii managementului de proiect şi au fost absolvite de 103 participanţi din structuri ale administraţiei centrale şi locale.


Participanţii la cele 41 de programe aveau sau urmau să primească atribuţii şi responsabilităţi în cadrul instituţiilor din care proveneau, pe domeniul managementului de proiect şi al accesării fondurilor/instrumentelor structurale.


În organizarea de programe de perfecţionare în domeniul managementului de proiect, al accesării fondurilor structurale, au fost implicate activ şi cele 8 centre regionale de formare continuă pentru administraţia publică locală (Bucureşti, Craiova, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Timişoara), care sunt în prezent în subordinea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Cele 8 centre au instruit în domeniul managementului de proiect angajaţi din cadrul administraţiei publice locale care provin din prefecturi, consilii judeţene, primării sau alte instituţii publice locale.


Cele mai solicitate programe, pe domeniul managementului de proiect, organizate de Centrele Regionale au fost: Manager de proiect; Scrierea şi implementarea proiectelor pentru educaţie finanţate din Fondul Social European; Finanţarea proiectelor din domeniul educaţiei POS DRU.


Centrele Regionale de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Bucureşti, Călăraşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Sibiu şi Timişoara au acreditat programul „Manager de proiect” la Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor. De asemenea, Centrul Regional din Bucureşti este acreditat şi ca Centru de evaluare a competenţelor pentru ocupaţia de manager de proiect, certificatele având recunoaştere naţională şi internaţională.


În anii 2008 şi 2009, în cadrul celor opt centre s-au organizat programe precum: „Management de proiect”; „Managementul proiectelor de infrastructură”; „Pregătire în vederea certificării competenţelor Managerului de proiect conform standardului ocupaţional R38 revizuit”; „Scrierea şi implementarea proiectelor pentru educaţie finanţate din Fondul Social European”; „Finanţarea proiectelor din domeniul educaţiei POS DRU”; „Propuneri de finanţare pentru accesarea fondurilor structurale”; „Manageri proiect”; „Examinare manageri de proiect”.


Departamentele/structurile din cadrul primăriilor, consiliilor judeţene şi prefecturilor care au instruit angajaţi în domeniul managementului proiectelor:
- Departamentul de strategii şi programe
- Serviciul managementul proiectelor
- Serviciul tehnic investiţii
- Serviciul financiar contabil
- Compartimentul de achiziţii publice



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite