Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Data Analyst – job description

31 Mai 2010




Cu cine interacţionează?

Poate relaţiona fie cu clienţii săi interni, fie cu clienţii externi alocaţi.


Ce obiective se pot seta?

Din punct de vedere cantitativ, i se pot fixa obiective precum timp/buget de livrare al diverselor proiecte, analize, rapoarte. Calitativ, se pot seta obiective precum îmbunătăţirea unor parametri privitori la bazele de date sau datele colectate, a calităţii unor prezentări, analize, rapoarte sau alte servicii furnizate.


Ce ştie, care sunt cerinţele postului?

Întrucât pregătirea academică din ţara noastră nu este foarte adaptată la cerinţele pieţei muncii, Analistul de Date trebuie să fie absolvent de studii tehnice (Politehnică, Cibernetică, Informatică) şi să aibă abilităţile tehnice necesare jobului (acestea diferă, în funcţie de specificul companiei).


Cum măsurăm performanţele acestor poziţii?

Contează mult cunoştinţele şi abilităţile profesionale, motivaţia, adeziunea faţă de companie, cunoaşterea pieţei în care compania activează, precum şi cunoaşterea pieţei în care activează. Ca indicatori concreţi de performanţă putem enumera: abilităţile de analiză şi sinteză, abilităţile de comunicare (atât transmitere, cât şi ascultare, atât oral, cât şi în scris), capacitatea de a păstra confidenţialitatea, atenţia la detalii, spirit de echipă, capacitatea de a lucra în condiţii de stres, capacitatea de a susţine o prezentare şi numeroase altele, în funcţie de mediul/cultura/nevoile organizaţionale.

Care este plaja salarială?

În funcţie de mărimea şi specificul companiei, precum şi de experienţa profesională a angajatului, salariile nete pornesc (în România) de la 300 de euro şi pot ajunge la 1.000 de euro lunar. La acestea se pot adăuga pachete de beneficii specifice (diverse bonusuri de performanţă/fidelitate/confidenţialitate, pachet de asigurări de sănătate etc.).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite