Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Michael Neuhaeuser, general manager Infineon România: „În nanoelectronică se merge într-o direcţie corectă, dar cu o viteză foarte mică”

01 Iunie 2011




---

Propunerile Infineon pentru dezvoltarea nanoelectronicii în România

• Implementarea de programe/platforme naţionale care să ţină cont de nevoile industriei locale şi care să fie centrate pe finanţarea doar a domeniilor tehnologice cheie. (Înfiinţarea unui program naţional cadru trebuie să plece de la întrebări precum: Ce avantaje aduc domeniile selectate pentru societate? Ce companii există în acest moment pe piaţă şi cum pot susţine domeniile alese? Câte locuri de muncă putem crea?)
• Înfiinţarea unor grupuri naţionale de coordonare strategică a programelor europene de finanţare sau a celor guvernamentale. De exemplu, în Austria există ENIAC, o platformă deschisă care funcţionează ca un vector de dezvoltare a industriei, pe parte de cercetare şi de dezvoltare a activităţilor din sfera micro şi nanoelectronicii.
• Crearea de clustere naţionale multidisciplinare menite să sprijine cooperarea dintre companii, universităţi şi guvern pentru dezvoltarea de programe de substanţă pentru această industrie.
• Îmbrăţişarea unor concepte noi privind cooperarea dintre universităţi, institutele de cercetare şi partenerii industriali, pentru a dezvolta o platformă solidă de colaborare şi pentru a permite formarea unui sistem educaţional mai bine adaptat nevoilor pieţei, economiei reale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite