Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tableta de Management 2: Schimbarea intr-o organizatie

13 Iulie 2005




Privitor la modul in care se implementeaza schimbarea, se poate adopta un stil agresiv, de impunere a schimbarii, conciliant, adoptand schimbarea incrementala de tip japonez (Kaizen), coroziv, evidentiind stagnarea, regresul sau criza in care se afla organizatia, sau indoctrinativ, bazat pe capacitatea de influentare a membrilor organizatiei.


Calitatea si determinarea liderilor de fi principalii agenti ai schimbarii va furniza in mare parte succesul procesului de transformare. Dar, nu arareori, chiar liderii insisi, uneori dintre cei mai competenti, se simt amenintati de schimbare si pot fi nepotriviti pentru calitatea de lider al schimbarii.


Un lider cu charisma, care-si asuma rolul de agent al schimbarii si crede in beneficiile ei, trebuie sa se focuseze nu numai asupra obiectivelor si strategiilor ci si asupra abilitatilor de executie ale organizatiei aflata in plin proces de transformare.


Despre „o cultura a executiei“ cititi in numerele viitoare. Pana atunci, vacanta placuta si schimbare in bine!



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
stefan
Eu cred ca raspunsul nu este numai in managementul schimbarii ci si in Leadership. Aceste doua notiuni sunt diferite si complementare in acelasi timp. Management, schimbare, motivare..leadership sunt complementare. Eu am participat odata la un un curs organizat de Extreme Training si am inteles cum stau lucrurile. De fapt mai degraba am simtit. Am vazut ca Extreme training reia programul si sunt oarecum suparat...pentru ca sunt niste discounturi de-ti sta mintea-n loc, eu platind aproape dublu in urma cu un an. dar a meritat :) Gasiti detalii pe http://www.traininguri.ro . Mie personal mi-a placut mult legatura care s-a facut intre leadership si inteligenta emotionala si pana la urma intradevar asa este. Un leader bun lucreaza la partea emotionala a lui si a oamenilor din echipa!Pana la urma cred ca numai companiile care vor avea lederi autentici vor castiga batalia cu aceasta criza. Adi
23 Martie 2009, 06:45:42